Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: Nová PC herní sestava co nejlevněji

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member Avatar uživatele R.o.B.84
    Vliv
    0

Standardní Re: Nová PC herní sestava co nejlevněji

Na procesoru je větráček od výrobce, tomu se říká tzv. BOXovaný chladič. Proto označení E5200 BOX. BOXovaný chladič Ti v uchladí i o 15% přetaktovanou E5200ku, takže nepřetaktovanou naprosto s přehledem.
    Pokud netaktuješ, nepotřebuješ ani přídavné větráčky, "horký" vzduch od komponentů Ti vyžene 12cm větrák od toho Seasonic zdroje.
    A když už dávat do kompu větráky, tak jedině na odvod z case ... tak aby vznikal v case podtlak. To znamena.. pokud mas odvod pres 12cm zdroj vetrak a 8cm case vetrak, vubec nepotrebujes vetrak na nasavani. Dovnitr case si okolni studeny vzduch vzdycky najde cestu.

Ted k investovane 500vce do grafiky, coz znamena nejakych 3300,- a za to v alfě 4850ku nedostaneš. Na ITmanii je 4850ka za 3730,- a to je narust 900,- pricemz vykon v rozliseni 1440*900 (=19" LCD) naroste maximalne o 10%. Tam se podle me ta petistovka investovat nevyplati.
    Spis si za ni kup herni mys, pokud to fakt nechces dat do HDD
    Pokud herni mys mas, oblec se a bez ji prochlastat
    Naposledy upravil R.o.B.84; 16.01.2009 v 23:56.

Junior Member
    Vliv
    0

tak herní myš nemám nevím co to je zač vubec no a 320 mi stačí bohatě věř mi ...

no a ještě mám dotaz: když beru 400W zdroj, znamená to že to bude žrát pořád 400w ? nebo se ten odběr odvíjí od toy joké mám komponenty ?

takže bude ta moje sestavička žrát hodně ?

Vliv
    0

400W je maximalni odber (nastava vicemene pouze pri zapnuti pocitace na par vterin). Celkovy dlouhodoby odber se odviji od spotreby jednotlivych komponentu. Intely prestoze jsou vykonnejsi, tak zerou min, protoze jsou vyrabeny vyspelejsi technologii.
    Kdybys koupil nejaky noname 450W zdroj, bude mit ucinnost tak 60%. Ten Seasonic ma garantovanych 80%.
    Žrát hodně to učitě nebude, naopak na herní sestavu to ujde.
    Samozřejmě existujou borci co mají 6 HDD 2 mechaniky a 5 vetraku a napaji to 1000W zdrojem, tam uz je spotreba uplne nekde jinde.

V tipech na nakup pribyl dneska odzak na wattmetr, ktery ma byt v akci v Lidlu za 400,- ... je primo do zasuvky a zobrazi Ti aktualni/prumernou spotrebu energie, takze jestli Te to tak moc zajima, iniciative se meze nekladou

Junior Member
    Vliv
    0

teď jxem zjistil že u toho zdroje jsou strašně krátký kabely 35cm není to málo ?

Vliv
    0

Není.

Junior Member
    Vliv
    0

tu 500 vrazím do sluchátek asi aji s mikrofonem ... nějaký velký. Nemáte někdo nějaká osvědčená v této cenové relaci ?

Vliv
    0

Já osobně mám tyhle Logitechy http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508A01N0UUGUY ale podruhé bych si je nekoupil. Mám je teď v reklamaci, ulomil se otočný mikrofon a zaseklo se ovládání hlasitosti. Na způsob nošení jsem si zvykal cca měsíc. Schválně jsem investoval a říkal si: Logitech to je značka, sluchátka za 750 (tolik v té době stály) musí vydžet několik let. Houby.. půl roku.
    Pochvalu ale zaslouží za kabel, na kterém sluchátka neleží, když je máš položené na stole, takže nehrozí ulomení vodiče v bužírce.

Kdybych měl kupovat znova, tak bych zkusil A4tech (po zkušenostech s herní myší je mi tahle značka hodně sympatická). Sice je ten káblík na straně, na kterou se většinou sluchátka pokládají, ale nemá tam sprostou gumovou bužírku jako Logitech a Genius, ale má to vedené v té tkaničce, což je naprosto výborná věc, riziko rozlámání vodiče je minimální.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508A01N0UUGFK

A nakonec zmíním i Geniusy, konkrétně tenhle kus http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508A01N0UUBR4
    Sice má kabel vedený spodem, takže není namáhaný při odkládání, ale zase je v gumové bužírce a navíc nemá při vstupu zpevňovací objímku, takže se po roce používání může stát, že bude kabel uvnitř rozlámaný. A jako u sluchátek za 600,- jsou to asi tak dobře investované peníze jako do mých Logitechů, se kterýma měsíc trpíš a bolí tě z jejich nošení uši a za půl roku jsou buď na reklamaci nebo vyhození, protože použitý materiál je nefunkční.

Existují samozřejmě i jiné modely, ale já osobně chci k počítači pořádné velké sluchátka pres cele usi, abych je po celodenním hraní nemel prirostle k hlave a hlavně s krátkým mikrofonem. Nesnáším ty mikrofony úplně před pusu, na TeamSpeaku Ti pak jde houby rozumet, protoze plives do mikrofonu. No a nakonec jsem zjistil, ze nepotrebuju ani ovladani hlasitosti na kablu, stejne ty sluchatka musim sundat abych slysel kdyz nekdo stoji vedle me a mluvi na me.

Co se tyce kvality zvuku, tak tu opravdu neresim, mam sluchatka na hrani her a komunikaci na TeamSpeak/Ventrilo, kde je kvalita zvuku samo o sobe docela miziva. Na poslouchani hudby mam reprosoustavu, takze resit sluchatka za vic nez 1.000,- pro me nema absolutne zadny smysl.

Rikam kdybych vybiral znova, radsi dam 270,- za A4tech a za rok si je koupim klidne znova, nez abych dal 600,- za Geniusy, ktere mi 2x dele nez ty A4ky urcite nevydrzi, stejne jako bych dneska vubec neuvazoval o Logitech za 990,-
    Naposledy upravil R.o.B.84; 17.01.2009 v 12:16.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prosim o pomoc ! Nefunkcni nova sestava
    Založil deny 1234 v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 15.09.2008, 20:23
  2. Herní sestava za 50.000,- s DPH
    Založil meteor v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 13.01.2008, 03:45
  3. Komplet nova sestava Core2Duo
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 20