Hele, víceméně je to jedno jestli to postavíš na AMD nebo INTEL procesoru, sice je ten Intel lepší ikdyž nebudeš taktovat, ale to AMD taky není špatné, rozdíl ve hrách je v řádech JEDNOTEK FPS (snímků za vteřinu) a já Ti garantuju že to nepoznáš
Zato rozdíl v grafických kartách je už větší. Když opět zůstaneme při srovnávání výrobků za podobnou cenu, tak tady je jasný vítěz AMD/ATI výrobce. NVidia nemá šanci v poměru cena/výkon v kategorii od 1500,- do 3000,-.
Kamarád nemá pravdu v tom, že musíš mít grafárnu AMD/ATI když máš procesor ATI. Já mám procesor Intel a grafárnu AMD/ATI a vůbec mi to netrhá žíly, tyto komponenty jsou na sobě totiž absolutně nezávislé.

Teď k tématu nákupu přes internet. Zrovna mám objednanou sestavu, takže si dovolím tvrdit, že jsem se v Tvé situaci pohyboval cca před týdnem.
Taky mám kamaráda, který nakupuje za velkoobchodní ceny, navíc v obchodě, který má podezřele podobné stránky jako Tebou udaný obchod ( http://www.atcomp.cz/uvod.aspx ), jako ceny byly oproti alfě opravdu nižší a zpočátku jsem byl nadšený.
Když jsem mu poslal objednací čísla, tak mi řekl, že polovina z toho není skladem, ať počkám až to bude všechno a dám mu vědět, že tam dvakrát kvůli mně jezdit nebude. Ty asi taky nebudeš chtít přidávat do sestavy jeden komponent za 48 hodin Tak jsem čekal... jakmile byla skladem druhá polovina komponentů, zase nebyla první. Čekal jsem týden, doba dodání na tom webu je docela orientační, stává se, že 24h tam visí klidně 3 dny.
Tak jsem začal hledat na netu a nakonec zvítězila cena.
Mám oblednáno na www.itmania.cz za nižší ceny než byly ty jeho ve velkoobchodní, mám zdarma poštovné, protože jsem překročil cenu 6.000,- a mám to na dobírku, takže až přijde balík, pěkně si ho otevřu a zkontroluju, pak pošťákovi zaplatím a odnesu do baráku. Nemusím nikam chodit, nikoho otravovat a mam plnou zodpovednost za sve jednani.

Dneska už nejsou reklamace žádný problém, osobně se divím lidem, kteří mají strach. Prostě než abych někam jezdil na prodejnu, čekal třeba v alfě půl hodiny mezi lolkama, kteri se tam jdou radit s prodejcema misto aby nakupovali, tak to radeji v pohode doma zabalim, udelam tech 100kroku na postu a za 50,- poslu - otazka deseti minut (pokud ovsem nejdu na postu v den vyplaceni duchodu).