Za vcelku rozumnou cenu jsem s přechodem ADSL>ADSL2 koupil Asus WL-600g. V bezdrátovém režimu přístroj bezproblému zvládá zabezpečení WPA2 AES včetně aktivované filtraci MAC adres a zatím jsem nenarazil na klientskou wifi část, která by s tím měla problém, včetně Playstation 3, několika PDA (Touch Cruise, Touch Pro, Touch HD) a iPhone. Modem se celkově chová velmi stabilně i při větším vytížení v podobě kopírování dat mezi klienty a stahováním dat z internetu na dalších dvou PC v jeden okamžik. Mám ho cca. 2 roky a samotná synchronizace ADSL linky mi spadla pouze dvakrát. Při výpadku elektrické sítě modem dokázal opět návazat synchronizaci. Nastavení přes webové rozhraní je intuitivní, ale čekal bych trošku propracovanější a důmyslnější systém jak jsem byl zvyklý u produktů Draytek, jako příklad mám na mysli třebas směrování portů nebo editace filtru MAC adres, kde není možné editovat již vytvořené porty nebo MAC adresy, můžeš je pouze vytvářet či mazat stávající, to mi přijde trochu nedomyšlené, tlačítko EDIT by nebylo na škodu. Modem obsahuje široké možnosti nastavení. Se sílou signálu na standardní anténu jsem taky moc spokojen, chytám to jak v celé řadovce (přízemí, 1. p), na zahrádce i z druhé strany kousek před vchodem. Ve finále jsem s modemem naprosto spokojenej, hlavně co se týče stability a funkčnosti. To menu je trošičku horší, ale bez problému.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40926