Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Platnost reklamačního poukazu

Standardní Platnost reklamačního poukazu

Koupil jsem zboží, které jsem poměrně záhy reklamoval. Odmítli mi vrátit peníze, ale reklamaci uznali na místě vypsáním reklamačního poukazu. Na poukazu je uvedena platnost, do které jsem si nestihl vybrat jiné zboží. Na prodejně mi odmítli platnost poukazu prodloužit. Mám šanci na své peníze a jak mám případně postupovat?

Vím, že mi neměli právo nutit poukaz, ale to jsem nechtěl řešit, byl jsem spokojený, že to proběhlo rychle a myslel jsem si, že nebude problém si vybrat něco jiného.
    Z hlediska selského rozumu mi prostě dluží peníze a omezovat platnost poukazu (myslím, že na 2-3 měsíce) je podle mě blbost.

Za případné fundované názory předem díky :c)
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní Re: Platnost reklamačního poukazu

Zadne omezeni. Pokud nebudou chtit vydat penize/zbozi/etc. bezduvodne se obohati.

Edit: resp. omezeni je v 3 letepromlceci dobe samozrejme..
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Poukaz je zamozrejme nezakone reseni, $ muzes vymahat soudne.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Hmotnepravne nezakone sice ano, ale v ceske realite je lepsi mit alespon poukaz ktery vymenim za zbozi, nez jit k soudu a vymahat svou pohledavku exekuci atd. I kdyz, ja bych do toho sel.
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

BTW: Muzes zkusti toho tzv "mediatora", pokud sem dobre pochopil, tak to vetsinou funguje tak, ze onen clovek zastupci fi. vysvetli, ze kdyz to nechaji dojit k soudu, tak je to bude stat nekolikanasobek a vyhrat to nemaji sanci.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Diky za reakce.

Dnes jsem se na prodejne "domluvil" na prodlouzeni reklamacniho poukazu. Respektive jedna prodavacka si klepala na celo, musel jsem pockat na vedouci, ta si taky klepala na celo a kdyz jsem byl neoblomny, ze teda jeste nekomu (vys) zavola. Ten souhlasil s prodlouzenim poukazu. V necem chodit musim (jedna se o obchod s oblecenim) a usetrim si cas se soudem a COIkou (uz jsem byl odhodlany, ze jestli me vyfakujou, uz z principu do toho pujdu.)

Kazdopadne jsem zase chytrejsi a to nejen o vedomost, kde nemam nakupovat
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. platnost ceny v internetovom obchode
    Založil Markoff v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 05.06.2007, 09:25

Pravidla přispívání