Výsledky 1 až 25 z 336

Téma: Levné mini notebooky obecně

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    295

Standardní Re: Levné mini notebooky obecně

Ach jo, vubec mi to neulehcujete.
    Nechapu ovsem, proc je v nekterych shopech cerna varianta EEE901 o pekny kus drazis nez varianta bila...
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

901 se mi libila od zacatku, mam tam obavu pouze z "4 GB SSD (solid state drive) systémový disk". na CZC jsem si precetl o moznosti rozsireni o SDHC kartu ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57184 ), nicmene si nejsem jisty jak presne tato nahrada/rozsireni funguje. jedna se o vymenu hlavniho disku nebo jen rozsireni? muzete nekdo komentovat?

Senior Member mince Avatar uživatele Luk(y)isek
    Věk
    37
    Vliv
    261

Me popravde ten SSD disk nejak moc nelaka.Nebo lepe receno,laka,ale musel by v tom NTB byt alespon 120GB a muselo by to byt za ty pekny penize.Ale jeste jsem 120GB nevidel a maly penize to taky nestoji.O rychlosti nemluvim,ta bude jiste vyborna,ale kvuli kapacite asi jeste spis zustanu u normal disku.Zase tak strasny to neni...A tahat s sebou porad nejaky ext. disk se mi vazne nechce.
    Ja mam urcite jako jednicku v oku zatim to Lenovo.Pak se uvidi jestli S9 nebo S10.
    AMD Ryzen 5 5600X + SilentiumPC Fera 5, Gigabyte AORUS B450 Elite, 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz, PALIT RTX 2070 Super 8GB GameRock, Creative SB Audigy FX + Logitech Z-5450 WiFi + HyperX Cloud II WiFi, SSD Gigabyte 1TB + Toshiba X300 4TB + Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, BD±RW LG, Seasonic M12II-620 Evo, case Zalman Z1, keyboard MSI Vigor GK50 mechanic, 27" curve LED Gigabyte AORUS CV27F 165Hz => Win10 Pro x64, 55" 4K UHD TV LG 55UJ7507 |NoteBook: DELL Latitude E5470 i5-6300U, 16GB DDR4, SSD M.2 Verbatim 1TB, HD Graphics 5500|

Citace Původně odeslal Luk(y)isek Zobrazit příspěvek
    Me popravde ten SSD disk nejak moc nelaka.Nebo lepe receno,laka,ale musel by v tom NTB byt alespon 120GB a muselo by to byt za ty pekny penize.Ale jeste jsem 120GB nevidel a maly penize to taky nestoji.O rychlosti nemluvim,ta bude jiste vyborna,ale kvuli kapacite asi jeste spis zustanu u normal disku.Zase tak strasny to neni...A tahat s sebou porad nejaky ext. disk se mi vazne nechce.
    Ja mam urcite jako jednicku v oku zatim to Lenovo.Pak se uvidi jestli S9 nebo S10.
    To je o prioritách, jak píše David, "na zápisníček" nepotřebuju obrovskou kapacitu. S těma 12GB si vystačím na systém, programy a nutný dokumenty. Na 16GB kartu si natáhnu hudbu a seriály k shlédnutí a jsem v klidu. A ještě si to můžu lehce protáčet jenom přes kartu, takže se nemusím zabývat nějakým síťováním. Ale jestli si na to chceš ukládat hromadu filmů, tak prosím. Mě by na tom displayi nebavilo koukat na něco delšího.

Senior Member mince Avatar uživatele Luk(y)isek
    Věk
    37
    Vliv
    261

Tak o filmy ani nejde.Ale mam tam spousty programu a dalsich moznych veci.Pak kdyz clovek beha takhle po znamych a opravuje jim ty jejich rozbity sunky,tak by se to hodilo.
    Ale jak rikas,je to o prioritach.Me by to urcite nestacilo,uz i napr. kvuli par filmum a nejakym dalsim vecem,praci apod.
    AMD Ryzen 5 5600X + SilentiumPC Fera 5, Gigabyte AORUS B450 Elite, 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz, PALIT RTX 2070 Super 8GB GameRock, Creative SB Audigy FX + Logitech Z-5450 WiFi + HyperX Cloud II WiFi, SSD Gigabyte 1TB + Toshiba X300 4TB + Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, BD±RW LG, Seasonic M12II-620 Evo, case Zalman Z1, keyboard MSI Vigor GK50 mechanic, 27" curve LED Gigabyte AORUS CV27F 165Hz => Win10 Pro x64, 55" 4K UHD TV LG 55UJ7507 |NoteBook: DELL Latitude E5470 i5-6300U, 16GB DDR4, SSD M.2 Verbatim 1TB, HD Graphics 5500|

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Luk(y)isek Zobrazit příspěvek
    Ty SSD disky v Asus Eee jsou vsechno jenom ne rychle.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    360

Citace Původně odeslal mraky Zobrazit příspěvek
    Ty SSD disky v Asus Eee jsou vsechno jenom ne rychle.
    Můžeš to pls nějak víc specifikovat? Je to třeba poznat při práci, nebo čistě jen při kopírování větších objemů dat?

Jinak ano, já opravdu hledám "chytřejší zápisníček", mám desktop pro domácí účely a služební HPčko když budu potřebovat něco náročnějšího

Ale docela by mě teda ty SSD disky v EEE zajímaly... Zas abych koupil nějakou línou mrchu a jediné plus bylo že můžu machrovat "mám tam esesedéčko", do toho se mi moc nechce Pokud ty SSD nejsou nic moc tak asi objednám to Lenovo
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Koukám, že se tu řeší to, co v sobě dusím už pár dní. Noutík do vlaku a na jedno/vícedenní tripy, kde potřebuju určitou databázi a lepší interakci s internetem, než mám na telefonu. Podmínkou je asi co nejvíc mobilita a výdrž, wifi a bt, cena.

Windows absolutně není podmínkou, dokonce bych řek, že pokud mi Linux verze ušetří peníze, je lepší.

SSD vs. HDD - řešil jsem to, původně jsem chtěl SSD, ale teď už fakt nevím... Achjo

Nejlíp mi vyšel z novejch asi EEE901A. Ideální by bylo něco lehce jetýho. A ten jetej asi neseženu (stejně tak to lenovo...). A 701 je už zas docela stará.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem) [thx no-x]
    اضحك يضحك العالم معك وابك تبك وحدك

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

ssd vs hdd: na phoronixu nedavno vysel test kde na atomu srovnavaji mlc ssd disk ocz s klasickym hdd. A to jeste normalni oddil vs sifrovany (coz dava u takovehoto mobilniho zarizeni smysl). Nevim presne co ma eee za disk, ale pro predstavu by to imho mohlo byt dobre.

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Můžeš to pls nějak víc specifikovat? Je to třeba poznat při práci, nebo čistě jen při kopírování větších objemů dat?

Jinak ano, já opravdu hledám "chytřejší zápisníček", mám desktop pro domácí účely a služební HPčko když budu potřebovat něco náročnějšího

Ale docela by mě teda ty SSD disky v EEE zajímaly... Zas abych koupil nějakou línou mrchu a jediné plus bylo že můžu machrovat "mám tam esesedéčko", do toho se mi moc nechce Pokud ty SSD nejsou nic moc tak asi objednám to Lenovo
    Ja jen reagoval na vseobecnou predstavu "SSD == brutalni rychlost". SSD v Eee je subjektivne o neco pomalejsi nez tocivej disk. Jinak je to ale naprosto v pohode.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    360

OK dík moc, pořád jsem teda na vážkách... Na jednu stranu beru benefity minintb s SSD disky (menší vibrace, odolnost proti otřesům, menší produkce tepla) atd, nicméně zase když to vezmu, že předpokládaná místa, kde budu svůj "chytřejší zápisníček" využívat, jsou:

- fakulta (na stole)
    - zasedačky ve firmě a u zákazníků

ve vlaku s tím jezdit nebudu (ČD se vyhýbám jak čert kříži i normálně tak nepředpokládám že po koupi miniNTB to bude jiné), v podstatě když o tom tak přemýšlím, tak se s tím NTB budu pohybovat v poměrně "stacionárním" prostředí... Má tedy ve světle výše uvedených faktů pro mě vůbec koupě SSDčka význam (za cenu omezení se - podotýkám ale že akceptovatelného - v kapacitě), nebo byste mi zatím doporučili NTB s klasickým diskem a SSD až při další koupi?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Aby to nebylo tak uplne jednoduchy tak jsou momentalne 901 vyprodany (teda aspon tam kde ji chci koupit ja). Podle dodavatele budou zacatkem unora. Tajne doufam ze by mohla dorazit nova verze s rychlejsim ssd diskem a vetsi baterkou. info napriklad zde:
    http://jkkmobile.blogspot.com/2008/1...p-battery.html
    http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=52943

zatim se prodava pouze ve francii a italii jestli jsem to dobre pochopil. Typove oznaceni ma BK051X.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. "neznackove" levne objektivy??
    Založil Marty v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 30.08.2006, 14:22
  2. 05/05 Levne notebooky do 19tisic - prodejci/VO.
    Založil Aldapo v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 51
    Poslední příspěvek: 20.07.2005, 16:37
  3. Teac CD-W552G.. obecne zkusenosti.. muj problem - hluk
    Založil Jey v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 05.05.2004, 01:01

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání