Ja osobne bych u Blu-ray nevidel ani tak problem v tom, ze to nema zatim moc lidi. Ruku na srdce, kdyz chcete "jit ke kamaradovi", nebudete si brat placku, ze ktery za dobryho pocasi vymacknete treba 15MB/s, ale prenosny disk, ktery vam pojede 30 (USB) nebo 60~80 (e-SATA).

Podle me to zatim ma smysl jen pro osobni potrebu - tzn. zaloha dat, domaci kina. A nejvetsi vyhoda? Nezabira to tolik mista a nedelate takovej "marias" s diskama, kdyz toho zalohujete vic.

Kazdopadne cena za mechaniky je podle me rozumna, media jsou horsi (jestli dobre pocitam, tak jsou momentalne 4x drazsi nez Verbatim DataLife+, coz tak momentalne povazuju za nejlepsi dobre dostupne placky, kdyztak me vyvedte z omylu ).

Ceho bych se u BD zatim bal? Hlavne vydrze (odolnosti, trvanlivosti). Vim, ze se tu na foru najde docela dost skarohlidu, co DVDckum prorokuji nizkou trvanlivost, takze bych predpokladal, ze u BD se tenhle jev bude projevovat tim spise. Na druhou stranu, ja osobne jsem si doma napalil nejakych 200DVDcek a zatim mi neodeslo jedine (schovavam si je v klasickych krabickach a jsem na ne hodny ).

Jo a maly vzkaz pro Atreida (Atreidese) - tvoje češtin nebýt dobří:
"samozrejmNe", vtipy delalI, vypalovajdy nestalI atd.
(jo a pise se blu-ray, bez "e")
- to jen takova mala poznamka, prastilo me to do oci, nebijte me