Rache já to vidím stejně jako Khadgar.
Samozřejmně je to věc názoru, ale zkus si vzpomenout jak to bylo s CD a DVD
FAKTA:
» rok .... kdy vládla 3,5" disketa
+ CDéčko v ten moment bylo něco EXTRA páč se tam vešlo najednou 450 disket (později i více)
- cena za CD, CD-RW docela šílená, ALE padlo to
» o pár let později .... cena CD už byla dole dokonce se dělaly vtipy že si placky budeš chodit kupovat jak do řeznictví (chtěl bych 10deka CD, 12 mohu nechat ?)
+ BOOM objevilo se DVD
- ale zase ta cena (ikdyž i první vypalovajdy furt nestály jako dnešní Blu-Ray čtečtka)
» dnes - CD, DVD kleslo - obojí je v podstatě na ceně za plast a už se moc nekouká jestli se tam vejde 4,7GB nebo 700MB
- Cena Blue-Ray je furt dost vysoká (každý předpokládá že cena jako u předchozích případů klesne)
- Jenže když cena přenosného disku který je např 10x vetší (kapacitou) stojí stejně (né-li míň)....
Pak je tu otázka - Máto vůbec cenu čekat až to Blu-Ray padne dolů ?
- a zálohovat na něj pomalu / než na usb disk
- vedět že každy blueray nemá a přijít ke kámarádovi tak je sázkou do loterie/ namísto usb disku
- kupovat blu-ray tituly, které se v dvd kvalite prodávaj za 49, možná za 200 / rozhodně však ne za 800
Samozřejmě každý ať si vybere svoje - pro mne Blu-Ray nemá absolutně význam, leda až to bude stát jako dnešní DVD-RAM vypalovadlo. A média budou absloutně cenově bežné jako DVD a CD.
BTW- kupoval jsem nedávno jeden SetTopBox DVB-T který má ze předu USB díru. Připojíš-li tomu přenosný 300GB HDD určitě by se to naučil každý z vaší rodiny.
Na ovladači to je jedno tlačítko a pak už jen šipkama nahodu dolu + OK jako enter vybereš co zrovna chceš. STB mi tedy slouží jako DVD player. Tím jsem chtěl říct, že realizovat to jde !

Odpověď s citací