Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Blu-ray - budoucnost

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Blu-ray - budoucnost

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    mám, používám 50GB media, na cenu nehledím, doma jsem chválen, že je v tom přehled... to na hdd nelze realizovat. Budoucnost v tom je....
    Rache já to vidím stejně jako Khadgar.
    Samozřejmně je to věc názoru, ale zkus si vzpomenout jak to bylo s CD a DVD

FAKTA:
    » rok .... kdy vládla 3,5" disketa
    + CDéčko v ten moment bylo něco EXTRA páč se tam vešlo najednou 450 disket (později i více)
    - cena za CD, CD-RW docela šílená, ALE padlo to

» o pár let později .... cena CD už byla dole dokonce se dělaly vtipy že si placky budeš chodit kupovat jak do řeznictví (chtěl bych 10deka CD, 12 mohu nechat ?)
    + BOOM objevilo se DVD
    - ale zase ta cena (ikdyž i první vypalovajdy furt nestály jako dnešní Blu-Ray čtečtka)

» dnes - CD, DVD kleslo - obojí je v podstatě na ceně za plast a už se moc nekouká jestli se tam vejde 4,7GB nebo 700MB
    - Cena Blue-Ray je furt dost vysoká (každý předpokládá že cena jako u předchozích případů klesne)
    - Jenže když cena přenosného disku který je např 10x vetší (kapacitou) stojí stejně (né-li míň)....
    Pak je tu otázka - Máto vůbec cenu čekat až to Blu-Ray padne dolů ?
    - a zálohovat na něj pomalu / než na usb disk
    - vedět že každy blueray nemá a přijít ke kámarádovi tak je sázkou do loterie/ namísto usb disku
    - kupovat blu-ray tituly, které se v dvd kvalite prodávaj za 49, možná za 200 / rozhodně však ne za 800

Samozřejmě každý ať si vybere svoje - pro mne Blu-Ray nemá absolutně význam, leda až to bude stát jako dnešní DVD-RAM vypalovadlo. A média budou absloutně cenově bežné jako DVD a CD.

BTW- kupoval jsem nedávno jeden SetTopBox DVB-T který má ze předu USB díru. Připojíš-li tomu přenosný 300GB HDD určitě by se to naučil každý z vaší rodiny.
    Na ovladači to je jedno tlačítko a pak už jen šipkama nahodu dolu + OK jako enter vybereš co zrovna chceš. STB mi tedy slouží jako DVD player. Tím jsem chtěl říct, že realizovat to jde !
    Naposledy upravil Atreides; 04.01.2009 v 19:06.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Budoucnost LCD
    Založil Masster v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 11.01.2007, 11:25
  2. Mental Ray vs. MAYA 7
    Založil Doktor-Prase v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 07.02.2006, 19:10
  3. Deska gigabyte 8I915GMF...dobrá volba pro budoucnost?
    Založil Meridius v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2004, 15:33
  4. BUDOUCNOST PAMĚTÍ DDR 400 na Athlon 64 ??
    Založil theedge v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 25.09.2003, 12:17

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání