Ja jsem koupil Garmina nuvi 250 (to same jak anduril ale s mapama cely evropy). Ma TOPO mapu CR, to by mela byt ta nej mapa jaka je, i s turistickyma trasama atd. Ovladani jednoduche, taky me celkem dost mrzi ze nelze zadat itinerar cesty, umi jen jeden lomovy bod.
Plus je ze ma skvele citelnej displej i na slunicku, a vydrzi dlouho na baterku. Tohle byly hlavni argumenty, plus levny drzak na riditka, kdyz jsem ho kupoval, navigaci pouzivam z 90% na motorce.
Poradne ji otestuju az na jare, ale zatim jsem spokojen.

Predtim jsem si od kamarada pujcoval TomToma, ale byl to nejakej vyssi model s BT atd. Tomtom mi prisel lepsi na ovladani (ikdyz mozna jen otazka nez si na garmina zvyknu). Mel moznosti co chcete zobrazit na displeji pri navigovani (tohle jsem u garmina zatim neobjevil), umel itinerar cesty (super vec, nahazel jsem si tam 20-30 bodu ktery chci projet a jelo se). Hur citelnej displej na slunicku, takova cihla to byla (garmin je fakt miniaturni), a pri nabijeni, pripojovani k pc a tad musi byt pripojen kus drzaku do auta, na navigaci byl jen jeden "dokovaci" konektor (dost me to stvalo). Garmin vse pres USB kabel.