Výsledky 1 až 25 z 32

Téma: Obnova dat z HDD (IDE) help :(

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    43
    Vliv
    309

Standardní Re: Obnova dat z HDD (IDE) help :(

Na definitivní potvrzení stačí obyč. stará PCI karta (třeba S3 Trio).

Současnou grafiku zkontroluj, zda na ní není něco vypálené, vyteklé či nafouknuté a buď zkusmo vyměň chladič i s ventilátorem (mohla to přežít) nebo vyměň rovnou grafiku (protože nikdo nezaručí, že to bez úhony přežila).

Mimochodem kolegova Inno3D GeForce3Ti vydržela běhat skoro rok (většinou v 3D!) s úplně upadlým chladičem, kdy nebylo chlazení ani pasivní (jen náhodou se mi svěřil, že ho už dlouho ruší divný rachot zespod bedny - větráček mydlil o dno).

Tak jsem tu o5. Drivejsi problem jsem +- vyresil koupi nove graficke karty. Nainstalovanim SATA disku, ke kteremu jsem sehnal ovladace .o]

Potreboval bych poradit s tim programem Drive Rescue, chtel bych pokusit vytahnout nejak data z disku, o kterem jsem psal drive. Pokud to nebude mit vysledek, tak ho proste zformatuju a bude klid. Muze mi nekdo poradit?

Druhy problem (jelikoz se mi podarilo ulomit konektor SATA na zakl. desce - nelze sehnat , tak funguju pouze na ATA )
    Vsechno slapalo relativne v poradku, ale nekdy PC samo od sebe zacne hrabat a hrabat. No a taky se zasekava, tu pri startu systemu, tu po nacteni OS, tu pri nejake aplikaci ci trivialni praci s PC. Pak me prekvapila modra obrazovka, celkem 2*:
    STOP> 0x0000009C (0x00000004, 0x8053F0F0, 0xB2000000, 0x00070F0F)
    - samozrejme sem googlil, ale popis toho, co by to mohlo byt mi nepomohl...

Pak se mi jednou pri startu spustil Chkdsk, smazal a opravil spoustu souboru -> vysledek, na C: se vytvorila nova slozka Documents and settings, stara s mym nastavenim ma v nazvu "!", stavajici system se nerestartuje, ale neni schopen pamatovat si jakekoliv nastaveni a je pravdepodobne nekompletni. Ceske znaky nejdou, klavesnice nejde prepnout

Zkousel sem podle nejakych navodu tady na foru, jestli je disk cisty - ano. Pak sem nainstaloval SpeedFan, kvuli SMARTu, to mi nic moc nereklo, nevim, jak z toho importovat ty hodnoty, kdyz pominu print screen.

Sestava:

ASUS K8V-X SE
    AMD Athlon 64b 3000+ Soc.754
    Kingstone 333MHz 512MB DDR
    IBM 80GB
    Seagate - 160GB z tohoto se chci pokusit vytahnout data.
    HIS Excalibur HD2600XT 256MB DDR3
    Athlon 64 3000+ Socket 754, ASUS K8V-X SE, 768MB DDR, Radeon 9000Pro 128MB, Seagate SATA 160GB, Seagate IDE 160GB, CDRW + DVDRW

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    43
    Vliv
    309

ovládání programu Drive Rescue je triviální, na začátku si vybereš jazyk a pak co chceš dělat (obnovu smazaných souborů nebo rovnou agresivnější metodu vyhledání celých partition).

Co se modré obrazovky týče, tohle může být ledacos, ale nejčastěji chybují paměti, ovladače zařízení a dodrbaný systém.

Co se týče hrabání disku, opět to může být ledacos - swapování, indexace, helpsvc (tohle lze odstřelit a vypnout), ale stejně tak nadrbaný disk nebo jeho napájecí či datová kabeláž (jak je na tom SMART)? Důležité jsou především hodnoty reallocated sector count, current pending sector count, reallocation event count a teplota. Samozřejmě jsou důležité i další (kde lze zjistit např. chybovost rozhranní disku, ale např. u Seagate se na tuto hodnotu spoléhat nelze vůbec).

Ke konektorům lze říci to, že pokud nejsou vyzkratované, je to sice nemilé, ale je to možné přežít.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ: obnova dat, SMART, klonování disků a přenos systému
    Založil peta303 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 20.03.2008, 10:29
  2. flash IDE Hdd
    Založil lol v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 31.08.2006, 09:09
  3. Obnova dat z CF
    Založil Kema v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Poslední příspěvek: 24.08.2004, 21:05
  4. Ak je PCI na viac ako 33 MHz co sa stane s HDD na IDE?
    Založil Megin v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Poslední příspěvek: 25.11.2002, 15:47

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání