Asi mi pomalu odchází disk, ale chtěl bych si to ještě potvrdit. Jedná se o cca rok starej Raptor 740ADFD.
Údaje ze Smartu jsou následující:

Reallocated Sector Count 4 - cca před týdnem tam byla 2 a na ostatních 2 discích je 0 (a to je jeden z nich 5 let starej).
Reallocation Event Count 1 - ta se tam objevila teď současně s tou 4 výše, do tý doby byla 0
Ale naproti tomu Raw Read Error Rate pořád 0

Tak nevím, možná Everest trochu kecá, ale každopádně chování systému by taky odpovídalo odcházejícímu disku - toto se děje nahodile tak zhruba poslední 2 měsíce.
- sem tam modrá smrt - a to jen když pracuje disk
- přestává fungovat některej software a to i čerstvě instalovanej - jednou spustím, po restartu už ne.
- občas se PC vůbec nespustí s tím že nemá boot sektor (nebo nějaká podobná hláška), prostě nevidí disk ani v Biosu, po dalším restartu se obyčejně zase chytne. Zatím.
- Když jsem zmiňovanej disk měl jako nesystémovej, tak čas od času prostě zmizel ze systému.
Přisuzoval jsem to nejdřív vadnýmu SATA kabelu, ale ten jsem vyměnil a žádná změna.
Přeinstalace systému nevím jestli pomůže, je to poměrně čerstvá instalace (cca 1,5 měsíce).

No, udělám si image, ať mám klid a dokud to ještě běží, ale můj hlavní dotaz je ten, jestli mám šanci uspět s reklamací, když jim předložím tohle?