Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
Geeker: Osobně si myslím, že pokud do návrhu diskových úložišť nevidíš a máš to do firmy, tak bude nejlepší obrátit se na vašeho obvyklého dodavatele aby vám s tím pomohl. Můžeš to samozřejmě zkoumat sám, nebo to dokonce sestavit s nějakých noname komponent apod., ale protože to je do firmy, tak všechny potíže s tím spojené půjdou na tvoji hlavu, lepší je pořádně proklepnout dodavatele včetně požadování rozumných záručních podmínek apod.
Na videa se security kamer je RAID5 úplně v pohodě, na FC se vykašli, iSCSI nebo přímé SAS připojení ti poskytne totéž. Ve své podstatě z pohledu k obvyklému využití diskových polí zas žádný extra výkon nepotřebuješ (doženeš ho kdyžtak použitím SAS disků místo SATA, nebo jejich kombinací... mladá data na SAS a stará na SATA).
Nachystej si spíš 200k a víc a ohlížej se po rozumných značkách (HP, IBM, EMC/Dell) a nějaké lepší podpoře. U HP se taková lowend pole jmenují tuším MSA2000, u IBM DS3400, EMC/Dell psal Jezevec.
Nebo to stav sám na nějaké noname RAID/NAS polici, do toho nafrkej SATA/SAS Seagaty a připoj Adaptec řadičem (střílím od boku, neber mě za slovo) a je to. To bude mít jedinou výhodu: nižší cenu. Vše ostatní budou nevýhody (management, záruka, podpora a hlavně tvoje odpovědnost).
Záleží na přístupu. Cokoliv vybereš vybereš dobře, pokud za správný návrh bude odpovídat někdo jiný... dodavatel... ne ty a ne aby ses šéfům odvolával na Connora a Jezevce z OC fóra.

P.S. Při výpočtu kapacity počítej násobky na následující 3 roky dopředu (trvání záruky), z toho vyplyne jestli jedno pole, nebo víc samostatných polic.
Stejně tak o případné budoucí možnosti využívat to pole i pro něco jiného (user soubory, exchange, db apod.) uvažuj pouze pokud to máte regulérně naplánované v aktivitách roku 2009, jinak jsou fýčury vhodné do nejistého budoucna (třeba SAN/FC) vyhozené peníze a lepší je to řešit až to skutečně přijde (tj. zase nové pole)

Díky za nakopnutí správným směrem. Neměl jsem v úmyslu žádný noname. Vzhledem k tomu že se v tom neorinetuju jem nechtěl aby mě někdo lakoval, že je potřeba to či ono. Dodavatele nemáme žádného oblíbeného, respektive je máme, ale je neskutečně drahý. CO se týče dalšího využití tak je to striktně účelový server i pole.

Osobně jsem sám zvědavý co z toho vznikne.