Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Wifi doma, nechce se připojit ntb

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Wifi doma, nechce se připojit ntb

Mate oba pravdu a je mozne, ze zabezpeceni podcenuju, ale vzhledem k me rychlosti pripojeni a s online meraky na plose bych pokles prenosu rychlosti pripojeni dost rychle poznal (pokud by na mne nekdo tahal nejake vetsi faily), pokud by se jednalo o trestnou cinnost formou nejakych malych dat (mail s vyhruzkama, vydirani atd) tak to samozrejme nemam sanci poznat.
    Jen jsem tak nejak chtel napsat, ze zabezpeceni MACem i WEPem jsou myslim pro mne dostatecne a neminim je zatim menit, ale vim, ze nic neni nemozne, takze pokud by mne chtel nekdo cilene "nabourat" skrz domaci wifi, udela to. A diky wifi protokolu (co ja jako laik vim) je to mozne skoro pri jakekoliv ochrane.
    Ale jak rikam, to je muj nazor laika a rovnez souhlasim, ze pokud to nekdo chce nebo potrebuje, jsou vyssi levely zabezpeceni.

Jinak muj nazor je, ze 99% problemu s citlivymi daty, je dana ponechanim PC bez "dozoru", nezaheslenym pristupem ci podobne a ze "ocizenych" dat ci citlivych veci primo pres prolomeni ochrany wifi site neni rozhodne moc.
    Ono s priruckou "jak se stat hackerem" si potrebny software a navody na odchytavani paketu z wifi a jejich louskani stahne i 12 ti lety pubertak, nicmene vetsinou zjisti, ze prakticke vyuziti to pro nej nema, tak si to zkusi a kasle na to.
    Vyssi levely zabezpeceni tam, kde je to potreba ja osobne vidim u site pouzitim kabelu a pristupoveho hardware, pres biometricke senzory, spravne osetreni pristupovych prav, pouzivani HW sifrovacich zarizeni atd. Ale je otazkou, co je pro bezne usery prioritou a prinosem.
    Nicmene chapu, ze kde se da vyuzit vyssi level zabezpeceni jen nastavenim, asi by se vyuzivat mel a asi pod tlakem i teto diskuze prehodnotim sve nazory a premrskam svuj router a AP jak na MAC, tak na alepson WEP2

Takze jsem zmenil nazor a kaju se za sve hrichy
    Naposledy upravil tiktak; 11.12.2008 v 17:14.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. [09/2008] - NTB kolem 10k Kč
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 08.09.2008, 09:41
  2. wifi sit doma
    Založil Fox-CZ v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 23.11.2005, 21:32
  3. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20
  4. Wifi -dotaz laika
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 14:52
  5. Poradte pri budovani zaludne wifi site!
    Založil Blackdot v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 21.09.2004, 20:21

Pravidla přispívání