Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
Jasně, souhlasím s tebou. Digitál má obrovské výhody ve flexibilitě, film má zase teoreticky nekonečné rozlišení. Úroveň dnešních stěn už je opravdu velmi vysoko (na ten sample čučím jak z jara, tohle je výstup už téměř jak z filmu, což mi vadí na D3X či čemkoliv horším), takže pro většinu fotografů je to jasná volba.

Srovnávat náročnost procesu je dvousečné, u digitálu můžeš upravovat ihned po expozici, u filmu zase můžeš ovlivňovat proces vyvoláváním - a to celého filmu, což je taky výhoda. Pokud se budeme bavit o ČB, dovolím si tvrdit, že špičkové výstupy jsou procesně stejně zdlouhavé, jako u digitálu(přičemž rozhodně poskytují lepší kvalitu), u barvy je nejlepší skenování. Samotné barevné tisky bych sem už ale neřadil, tam je postup shodný(data->tisk).

Pokud se ale bavíme o poměru cena/výkon, film stále v určitých námětech není a zřejmě dlouho nebude pokořen.

EDIT: Takže sme se dostali k tomu, že D3X je vlastně shit
... uplnej...

I presto to asi bude jeden z cca. 3 nejlepsich fotaku dneska v FF tride a slintal bych i nad nim, mit ho brasne ..
Ale je druhym faktem, ze pokud se nekdo prvne koukne na samply z D3x, zacne slinat, pokud se pak koukne na vystupy z Phase, zacne slintat opet a nasledna prohlidka dalsich samplu z D3x uz ho pri primem srovnani tolik neoslni.
Ale je fakt, ze je to o navratu zpatky na zem a na nohy, Bugati Veyron si taky holt nemuze dovolit kazdej a navic (jak si ja osobne myslim), fotka pro radost je prevazne o vnimani fotografa, zachyceni uzasneho a neopakovatelneho okamziku a hlavne o jakemsi citu tohle zkombinovat, supertechnika tam neni samospasna a nektere fotky lidi prostym digitakem za par stovek co vidim po webech (a touzebne si preju, aby se mi nekdy taky takova povedla ) mne o tom jen presvedcuji
Nicmene zpatky k D3x - podle meho to urcite bude v dobe uvedeni na trh prakticky to nejlepsi, co se bude dat poridit a kvalita vystupu bude dostacovat prakticky na cokoliv. Sikovny je podle myho i moznost pouziti kropu na velikost APS-C, takze fotak bude skutecne dost "univerzalni", nicmene vzhledem k cene bude asi dost dlouho jen "mokrym snem" znacne casti amaterskych a semiamaterskych fotografu.