Citace Původně odeslal Dismembered Zobrazit příspěvek
Já měl Spark Plugy taky, po cca třech hodinách mi přestalo hrát jedno sluchátko, tak jsem je hodil do koše. Jsem sám, kdo si myslí, že jejich zvuk se skládá ze 70% z basové složky? Sennheiser CX300 je na tom podstatně líp, ovšem ekvalizaci jsem se ani tak nevyhnul, těch basů je tam prostě zatraceně moc. Na dance/trance/techno si to dovedu představit, ale jakýkoliv jiný žánr mi s těmito sluchátky bez ekvalizace spodku připadá neposlouchatelný. Testováno na mp3 IAudio U2 a pro ověření i na výstupu zesilovače Harman/Kardon HK970 a NAD C320BEE. Všude stejná hrůza na spodku
je pravda ze Koss (jeste s par Sony sluchatkama) jsou rozhodne nejpřebasovanější, což na poslech např popu je absolutne nevhodný, protože tý Madonně pak nebude rozumět
kazdopadne byt tak narocny na sluchatka do 500 je asi hloupost, proste kazdy maj své mouchy.
to ze se ti všechny zdaj prebasované - to je jednoduché vysvetlit - vzniká to proto, že u techto in-ear je absolutne utěsněno ucho a tak basy "neutikají". to samé jako poslouchat nejake slabší repro v malé místnosti a pak venku na otevrenem prostranství - to je asi vsem jasné.

ted k ot:
s tvym doporučením CX300 souhlasim, pokud hleda clovek neco kolem litru, tak je to poměrně rozumná volba. cca od 2 tisíc má pak mznost nakupu Shure.
otázka je, zda se vůbec vyplatí pripojit takto kvalitní sluchátka na nejaky telefon pripadne slabší mp3ku. ja myslím že nemá (například mému iphonu je uplne jedno jestli má zapojené CX300 nebo Creative za 300, ma relativne nekvalitni vystup a kvalitni sluchatka tomu moc nepridaj - vyzkoušeno). posloucham elektronickou hudbu od depešaku pres house az po techno...