Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Acer Travelmate 240 versus TP-LINK TL-WN861N Wifi mini pci karta

Standardní Acer Travelmate 240 versus TP-LINK TL-WN861N Wifi mini pci karta

dobrý den, prosím o radu.Podědil jsem po manželke notebook Acer Travelmate 240.Doposud jsem se doma k netu na notebooku připojoval:

tímto USB adapterem:

http://www.ovislink.cz/product.jsp?artno=NETO6705

k tomuto routeru:

http://www.ovislink.cz/product.jsp?artno=NETO6706

Následně jsem zjistil, že notebook má volný mini pci slot, zatoužil jsem po pohybu bez USB adapteru a zakoupil výše zmíněnou kartu od TP-Link:

http://wifi.aspa.cz/tp-link-tl-wn861...802-11n-z85678

Kartu jsem po odinstalaci původní bez problémů nainstaloval s ovladači z webu tplinku.Nejprve na Vista home basic, a následně pro níže uvedené problémy i na windows XP.V obou případech systém kartu najde, nainstaluje ovladače, device manager hlásí dobrou funkci "zařízení pracuje správně".Problém je v tom, že když dám, ať už z windows utility/resp.centra sdílení a spojení ve vistě/, nebo tplink utility najít sítě v okolí, nenajde karta vůbec nic a to sedím třeba 2 metry od routru.Předpokládám, že buď: a, karta je defektní ?, b, nemám připojenou antenu - na kartě jsou dvě patice od mikrokonektoru - myslíte, že karta potřebuje pro správný provoz anteny ?
    Spojení USB + router funguje , pokud ho zkusím na jiném počítači, stále bez problémů.
    Hledal jsem na webu, kde antenky do notebooku koupit, ale moc úspěšný nejsem - zbastlit doma ?
    Měl byste někdo tip na kompatibilnější kartu ? Nebo tip na to, jak scanning a spojení s routrem zprovoznit... děkuji moc
    VF Turbo - nouzovka

Standardní Re: Acer Travelmate 240 versus TP-LINK TL-WN861N Wifi mini pci karta

Mám podobný problém na zcela jiném HW.
    Starší notebook Toshiba (přesné označení nevím, je tam Celeron M na 1,4GHz pro hrubou představu) a přidaná miniPCI wifi karta Realtek.
    Chová se to úplně stejně - karta je ve správci zařízení bez konfliktu a podle všeho šlape jak má, ale signál nechytá žádný. A to ani 5 cm od APčka.
    USB Wifi adaptér funguje bez problémů.
    Nějaká anténa tam imho musí být, vykuchal jsem nějaké z jednoho rozbitého notebooku v práci, ale ať jsem dělal co jsem dělal tak ani náznak signálu.
    Karta má dva konektory pro anténu, zkoušel jsem oba, různě kombinovat a pořád nic.
    Napadají mě dvě věci - buď je ta miniPCI karta přezevšechno vadná a nebo ten notebook má ještě někde nějaký vypínač/přepínač který to nějak ovládá.
    Ale je mi to divný, ten můj notebook se určitě dělal i ve verzi s wifi - neumím si moc představit v čem může být problém.

Asi jsem ti moc nepomohl, co ?
    Intel Core i5-2500@3,8GHz, Gigabyte Z77X-D3H, 8GB DDR3 1600 MHz, Gigabyte AMD Radeon 7850 1GB, Asus Xonar DX, 128GB SSD Crucial M4, 1500 GB Seagate + 1500 GB Samsung F3 EcoGreen, LCD NEC 20" 20WGX2

bez antény ti nepůjde podle mě ani ze dvou centimetrů

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    bez antény ti nepůjde podle mě ani ze dvou centimetrů
    Njn, ale i s tou anténou to nešlo ani z těch dvou centimetrů. I kdyby ta anténa nebyla optimální, tak by aspoň něco chytit měla - na tuhle vzdálenost určitě.
    Intel Core i5-2500@3,8GHz, Gigabyte Z77X-D3H, 8GB DDR3 1600 MHz, Gigabyte AMD Radeon 7850 1GB, Asus Xonar DX, 128GB SSD Crucial M4, 1500 GB Seagate + 1500 GB Samsung F3 EcoGreen, LCD NEC 20" 20WGX2

mám tam vedle vypínače tačítko k samostatnému zapnutí a vypnutí wifi.Když ten mrzák bootuje tak svítí, po náběhu do windows zhasne a nereaguje.Že by nějaký nastavení v BIOSU ? Hledal jsem, ale nenalezl nic, čím by se to mělo nastavovat.Antenu jsem objednal - že asi nepůjde, to by mně dorazilo.Že by HW inkombatibilita ? Můj ntbk se vyráběl ve versi s wifi....
    Hlavně nejsem schopen nic nastavovat - kanály, šifrování...
    Naposledy upravil excmoudina; 02.12.2008 v 19:43.
    VF Turbo - nouzovka

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak z PCI 2.1 udelat PCI 2.2 ? (USB 2.0 radic)
    Založil Anunnaki v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 12.09.2007, 22:10
  2. MPlayer, problem s video driverem
    Založil Lopan v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 19.12.2006, 12:05
  3. Gentoo zvuk nForce2
    Založil Cseapek v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.05.2005, 21:00

Pravidla přispívání