Výsledky 1 až 25 z 81

Téma: ICH9R a AHCI

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ICH9R a AHCI

Me fungovalo prehozeni v BIOSu z AHCI na IDE jak u GB-P35-DS4, tak u GB-X48-DS5 bez sebemensich problemu... Winy to "skoro" ani nezpozorovaly

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    307

Citace Původně odeslal jimmy Zobrazit příspěvek
    Me fungovalo prehozeni v BIOSu z AHCI na IDE jak u GB-P35-DS4, tak u GB-X48-DS5 bez sebemensich problemu... Winy to "skoro" ani nezpozorovaly
    tak to jde obracene ne ...

To Octopuss: LOGO povolit jde, ale boot je dost rychly, proto to nevidis ... Musel by jsi jeste v biosu vypnout fast checking memory a pak to uvidis, nebo pri bootu hned zmacknout pause jakmile se chytne monitor ... Dale bych to byt tebou neresil, skoda casu .. Dej IDE a pokud to bude stabilni bud stastny, pokud ne, dej tam linux, nebo to prodej ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Citace Původně odeslal svaca Zobrazit příspěvek

To Octopuss: LOGO povolit jde, ale boot je dost rychly, proto to nevidis ... Musel by jsi jeste v biosu vypnout fast checking memory a pak to uvidis, nebo pri bootu hned zmacknout pause jakmile se chytne monitor ... Dale bych to byt tebou neresil, skoda casu .. Dej IDE a pokud to bude stabilni bud stastny, pokud ne, dej tam linux, nebo to prodej ...
    mozna kdybys cetl na co jsem reagoval...tak bys mu neradil at to prehodi na IDE

Co mě rozladilo je nemožnost vrátit se k IDE režimu. MĚLO by to jít samo jen změnou v BIOSu s tím, že Win si samy přehodí ovladač na vlastní, ale ouha - modrá smrt.

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal svaca Zobrazit příspěvek
    Jde to samozrejme na obe strany a na obe samo bez reinstalu. Kdyz pohledas moje posty tady na 4u, tak najdes celkem podrobnej navod prechodu z IDE do AHCI/RAID.

Samo ze mi to ted funguje v obou rezimech. A v obou naprosto bez potizi.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Asi je to individuální... Mně to nejde

2Octopuss: Až si najdeš čas, tak projdi protokol událostí a podívej se na název a kódy té BSOD.
    Zajímalo by mě, jakou zprávu k tomu Windows přiřadila.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

To už jsem se díval. V logů není nic. Zřejmě systém pokaždý kleknul tak dokonale, že se nic neuložilo
    Ale musím zaklepat, drží to...
    Kdybych byl masochista, nahodil bych ten novější ovladač a až bych zmodral, přepsal bych tu hlášku sem.. ale... nechce se mi

No paráda, flashnul jsem novej bios a už nenabootuju... vůbec se nenajde disk. Na začátku kdy ahci bios hledá zařízení je u disku poznámka "init device parameter failed" nebo tak něco. V ide režimu ho to najde a i by nabootoval, jenže ahci a modrá smrt.
    Nevíte někdo co s tím?

BSOD alias modrá smrt samo o sobě není nijak vypovídající.

Už sem se tu snažil jednou nakopnout aby jsi napsal chybový kód BSOD.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Bože, prostě to v IDE režimu nenaběhne, když je to nainstalovaný v AHCI. Co na tom chceš dalšího řešit? O to tu teď ani nejde!

Už jsem ale identifikoval problém - ten novej bios je prostě napytel, musel jsem to s problémama flashnout zpátky.
    Čímž všechny majitele (E)P35-DS4 důrazně varuju před flashováním čehokoli novějšího než F6a.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání