Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
Pročetl jsem celou diskusi a podle SMARTu můžeš klidně vyloučit problémy s napájením. Na to je příliš nízká hodnota power-cycle.

Start/Stop není stejná jako Power Cycle => disk je zaparkováván a zastaven častěji než vypínán ale není to nějak tragické číslo, na jedno vypnutí/zapnutí disku připadá 1,78 (usínání disku).

Jinak Load Cycle Count se ti zvyšuje při každém "zatřesení" s tvým ThinkPadem (tak jako mě), protože máš nainstalovanou utilitu "Active Protection System", která zaparkuje a zastaví disk, když se s notebookem hýbe víc, "než je zdrávo".
Sám jsem si to právě teď na svém TP vyzkoušel taky - uložil sem si SMART, prudčeji zvedl TP až se mi zobrazila žlutá pauza a pak sem znovu načetl SMART z disku a LCC bylo o 1 vyšší.

Tak buď s tím notebookem moc třeseš nebo si nastav nižší senzitivitu na tyto otřesy.

Díky za podnětný příspěvek, ale mám model, která ještě senzor otřesů nemá. A zároveň po celou dobu, kdy se to projevovalo, se notebook nehýbal z místa - ležel v předsíni v úloženém prostoru u stropu jako server pro webcam. Dám ruku do ohně za to, že se za tu dobu, co disk cvakal, nepohnul ani o desetinu milimetru, pokud nepočítám teplotní dilataci
Každopádně od jednoho restartu to už nedělá. Fakt divné.