Výsledky 1 až 25 z 50

Téma: Jednostranne zruseni objednavky pri chybne cene

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jednostranne zruseni objednavky pri chybne cene

pánové nechci se s váma (některýma) přít, ale pokud tesco udělá leták že maj mléko za 15kč (a bude to výhodná koupě). Tak i přes to všechno že si na sklad musí vzít dostatečné množstí kusu zboží, tak i tak se může stát že se vyprodá !!!

To znamená, že pokud na webu bude někde svítit telefon za 500,- namísto 1000,- nebo víc. Tak pokud u toho není položka "skladem" jako že na webu O2 tohle není.
    Tak prostě pokud objednám, ale obchod se mi ozve, SRY zboží už není skladem, bohužel to webmastři ještě nesundali z webu. Tak se prostě nemophu rozčilovat že to tak furt nabízej. Ten kdo se rozčiluje mi přijde že vživotě neobjednával větší zboží za výhodné ceny a slevy.
    Já sám jsem ve velkoobchodě a taky se nám stane, že dostaneme zboží za nějakou výhodnou cenu a hodíme na web AKCI a zboží dáme za dobrou cenu. Ovšem když zboží dojde - objednáváme nové, ale už nebude za "dobrou cenu" ale za klasickou "bežnou", ovšem vzhledem k tomu že zatím není např tato "běžná cena" známa. Tak se nestihne upravit web a hodit tam tu cenu aktuální.
    Tím pádem tam zůstává ta cena z AKCE - uznávám košér to asi není, protože každému dalšímu objednávajícímu musíme vysvětlovat že zboží došlo. Ale samozřejmně takovýto "rozkol" dáme dopořádku běhěm např 2 prac. dnů.

Čímž se domnívám že se nic tak zásadního nestalo.
    U O2 je průser že to firma daleko větší - ale i tak když by mi poslali mail, SRY zobží již není skladem. Tak bych měl prostě smůlu a věděl bych že příště nemám tak dlouho čekat a objednat dříve.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    45
    Vliv
    330

2Atreides: jestlize jsi prodavajici a ucinis nabidku (vazne minenou a urcitou), pak kdyz ji nekdo prijme, pak ji musis dostat. a nezalezi na tom, jestli se webmaster s obchodnim oddelenim nedokaze dohodnout nebo ze je ucetni na dovolene. to je proste problem, ktery zakaznika nezajima. takze v tvem pripade, kdyz si pres eshop objednam za "akcni" cenu nejakou vec, a nasledne mi eshop oznami, ze uz to nema a ze to byla jenom prdel, tak me to nemusi zajimat; a kdyz budu chtit, tak to z eshopu vytriskam i soudne.
    rozumny clovek to samozrejme delat nikdy nebude, ale "rozumnost" prodavajicich/kupujicicch je uz otazka, kterou pravo nemuze predpokladat.

ztratka a dobre, v dnesni dobe ma zakaznik v dusledku evropske legislativy opravdu silna prava, a prodavajici muzou leda tak skucet, ale to je asi vse. nebudu rozebirat, jestli je to dobre nebo ne - k tomu jsem se tady uz vyjadril mockrat - zkratka to berme jako fakt.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Viz Riksa, je ciste problem prodejce, aby si zajistil aktualnost a pravdivost informaci ktere podava. Ono by se totiz IMO dalo trestat pokutami i to, ze prodejce uvadi "zbozi skladem" a pritom ho nema, coz je take klamani spotrebitele.

Navic pokud by doslo na vec (soud) tak kazdy znalec potvrdi, ze toto technicky zajistit lze a ze naklady nejsou nikterak zavratne.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Já s váma v podstatě souhlasim, ovšem když to vezmu konkretně k našemu webu - tam máme napsané ceny, akce apod. ALE nikde není přihlašovací formulář kde by se zákazníci mohli podívat i třeba zpětně co objednali.
    A pokud přes web odešlou objednávku - nikde se nepíšou ceny, pouze napíšou <form> kam uvedou fakt udaje + zbozi. To jim sice do kopie přijde ale jak říkám nikde nejsou uvedené v objednávce ceny.

Tak a když jsem webmasterem a mohu měnit web během [lusk] vteřiny,
    jak mi budete dokazovat že jsem tam měl cenu jinou než kterou vám uvádím nyní ?
    Jak se tohle dokazuje ? - (a hlavně mi neříkejte screenshotem stránky).
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Staci kdyz sezene jedineho (lepe dva) svedky a mas nakrku navic pokus o podvod. Nemluve uz o tom, ze soudce muze za dostatecne duveryhodny povazovat napr screen, prave ten mail, .... + bude zvazovat, jakou motivaci k uprave by mel zakaznik a jakou ty. To ze mas tu moznost to lusknutim prstu zmenit ti v tomhle ohledu spis pritezuje.

+ nezapomen ze existujou webovy archivy. Ty tam tu blbou cenu muzes mit dost dlouho na to, aby se to v nejakym tom archivu ulozilo.

I pokud bys spor neprohral a dopadlo by to 1:1, tak te to bude stat dost $ => v 99% se ti "vyplati" tratit na dodavce zbozi + tim ziskas slusnou reklamu, protoze dotycny se tim samo vsude pochlubi.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    278

Využiji existující thread s tím, že bych rád znal Váš názor:

Na CZC měli v "zajímavé ceně" foťák Samsung GX20 set I za 16.620,- vč. DPH. Na Alfacompu měli ten samý s MP3 přehrávačem a nabíječkou (?) za 19.500,-, normálně se prodává od 23.000,-. To pro ozřejmení "zjevně nepřiměřené ceny".
    Foťák jsem si objednal na firmu (IČ) a teďko čekám, jak se k tomu CZC postaví. Potvrzení objednávky mi poslali na e-mail včetně ceny. Následně u GX20 "upravili" cenu na 26.000,-. Z diskuse jsem vyrozuměl, že bych měl mít nárok na zboží za nižší cenu, neboť došlo k uzavření kupní smlouvy. Akorát nevím, jestli to platí i při nákupu na IČ.
    A setkali jste se u CZC s podobným případem? A jak jste dopadli?

EDIT: odpovím si sám => objednávka mi byla stornována po telefonickém hovoru s obchodníkem z CZC s tím, že podle bodu 4 obchodních podmínek na to mají právo (významná změna ceny od jejich dodavatele), což mi potvrdil i člověk z SOS (Sdružení ochrany spotřebitelů).
    Naposledy upravil meteor; 05.01.2009 v 16:46.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    301

Já k tomu jen doplním: špatně uvedená cena u CZC nemusí být přímo jejich chyba... například já jsem někdy v říjnu nebo listopadu nabízel na Cybexu zákazníkům GX20ku asi za 18Kč vč. DPH (slovy - osmnáctkorunčeských - to bylo panečku objednávek) aniž bych si toho všimnul. Až když jsem objednával zboží u dodavatele, tak jsem se celkem divil, že se najednou zrovna tento model tak dobře prodává

Důvod takových chyb je prozaický: v dnešní době běží snad všechny velké shopy na automatických importech dat od velkoobchodů a jestli u nich někdo něco zmrší, tak se to přelije na web maloobchodu aniž by si to někdo všimnul.

btw.: tehdy jsme ty objednávky za 18Kč zrušili pro zjevnou nesmyslnost ceny (každému muselo být při objednání zboží jasné, že je to cena chybná). A u jednoho "zákazníka", který si rovnou objednal víc kusů jsem i uvažoval, jestli by to nebylo rovnou na podání trestního oznámení (pokus o podvod nebo tak něco).

A mimochodem... kdyby se nám mezi svátky nedo*raly importy dodavatelských ceníků (tudíž zůstaly všude ceny platné k 23.12.), tak by tato cena byla takřka na 100% i na našem shopu, předpokládám, že máme s CZC, Alfacompem a dalšími stejného dodavatele na Samsungy.
    Naposledy upravil Vykuk; 07.01.2009 v 08:55.
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    339

Dobre, ale 16,5k vs 19k lze porad jeste chapat jako "akcni" cenu ci neco podobneho. Tebou uvedeny priklad s 18kč je jasný omyl. Myslím, že kdyby Meteor trval na svem, tak by to zbozi mel za objednanou cenu dostat.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání