Zdravím,
Mám následující problém:
Vytvořil jsem si klasické GUI v NetBeans(ver. 6.5), které obsahuje mimojiné jTable(je myslím ze Swingu) a potřeboval bych poradit, jak do určité buňky vložit obsah určité proměnné.
Co jsem zjistil zatím:
Samozřejmně jsem se koukal na Java API, pochopil jsem, že o manipulaci s daty v jTable se stará model. Taky jsem zjistil, že pokud se vytváří jTable pomocí prázdného konstruktoru(což je případ NetBeansu pokud sem se koukal správně), tak se vytvoří defaultní model, jenže jsem nezjistil, jak se na tento model odkázat, tudíž bych potřeboval vědět jak se jmenuje, potom by to mělo být již jednoduché. Změnit konstruktor v NetBeans nejde, nebo jsem alespoň nepřišel na to, jak, protože v editoru zrojového kódu je daná část needitovatelná, protože ji generuje NetBeansovský GUI builder, nebo jak se to jmenuje v NetBeans.
(pokud se nepletu, vlastní příkaz pro vložení hodnoty do buňky jTable je : jmeno_modelu.setValueAt("co chci vložit",číslo_řádku, číslo sloupce), potřebuju tudíž znát to jméno modelu, viz. výše).
Našel jsem si přes Google i nějaké návody v češtině, ale zrovna dvakrát jsem je nepochopil a ve všech případech nepoužili prázdný kostruktor při vytváření jTable, ale použili ten s jedním parametrem, který dle obsahu parametru vytvoří stejnomenný model.
Děkuji za každý nápad![]()