Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Poraďte se zapojeni luxeonu a ochrany čerpadla...

Standardní Poraďte se zapojeni luxeonu a ochrany čerpadla...

Nejsem sice uplný laik, ale potřeboval bych poradit:

1. Zapojení modulu LUXEON
    Poraďte někdo prosím jak zapojit tento luxeon:
    http://www.gme.cz/cz/index.php?page=...detail=511-614
    chtěl bych ho napajet 4 tužkovými bateriemi nebo akumulátory na 2 polohy jedna cca 650mA, druhá cca 500mA. Není promě problém zapojit odpory, ale napadlo mě, že by mohl někdo vědět o něčem efektivnějším, protože mi docela vadí mi postupné slabnutí svutu způsobené klesajícím napětím článků.

2. Konstrukce ochrany čerpadla
    Měla by sloužit k ochraně vodního třífázového čerpadla, při poruše jedné fáze, aby neběželo jen na 2f má za úkol rozpojit nápájecí proud stykače, který spíná čerpadlo. Vhodná by byla indikace ledkou. Bohužel důležité jsou poměrně malé rozměry, asi jako krabička od sirek (o trochu větší znamená komplikace, ale když to jinak nepujde). Přikládám svůj návrh, ovšem nemám tušení jestli to může fungovat. http://ukazto.com/?img=3448715~3fivr.jpg

Standardní Re: Poraďte se zapojeni luxeonu a ochrany čerpadla...

ad 2. nešlo by to vyřešit přímo přístrojem na DIN lištu, který je k tomu určen? Jmenuje se to tuším podpěťová spoušť a přiklapne se to přímo na jistič...

ad 1. na to už jsem příliš dlouho nic nebastlil, ale přibližnou představu bych měl
    - pulsní zdroj konstantního proudu
    - přes diodu (či jiný zdroj ref. napětí) ovládaný fet - napěťový zdroj
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

A jsi si jisty tim luxeonem? Luxeony uz jsou hodne zastaraly, cca 20-30 lm na watt je hrozne malo.
    Jestli by se ti spis nehodilo neco jako tohle : http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15943 - dava kolem 100lm/W pri tech 650mA by nebyl problem 200 lm (A taky z DX neplatis postovny, vyjde to i levnejc.)
    Pripadne kdyby jsi chtel hodne svetla tak treba http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12721 - da 700-900lm ale uz je trochu problem sehnat optiku a cim to napajet.
    Jinak na napajeni, pokud ti nevadi nakupovani z DX tak neco jako tohle :http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3256 ale maji spustu druhu, staci si vybrat.
    IBM FrankenPad X200 s deskou X201
    i5 2.66GHz |8GB DDR3|180GB Intel 330 SSD|12.1" 1280x800|2x 9cell|[/B]Intel UltimateN 6300
    LiNe6 Spider II + Sony MDR-CD750 + Ibanez RG321MH

http://dixxblog.net84.net/

Standardní

Těch 650mA je hlavně kvůli chlazení, docela solidně to topí...
    LUXEON bych si osobně už nekupoval, dostal jsem ho ať to zapojím, já mám objednaný už nějakou dobu SSC P7 C-Bin LED Emitter...

po tý podpěťový spoušťi se zkůsím podívat... jenze to bude asi větší než to potřebuju...
    Naposledy upravil Fruling; 21.11.2008 v 00:35.

2.) : No, k tej podpäťovej spúšti : tá vyhadzuje istič v prípade, že sa preruší napájanie privedené na ňu, resp. na jej cievku...
    V tvojom prípade by si musel kontrolovať napätie vo všetkých troch fázach (napr. tromi relátkami - každé by sledovalo inú fázu a ich zapínacie kontaky by si zaradil do série s cievkou podpäťovky). Jasné, že to by chcelo ešte extra istenie každého relé, a to ešte spred ističa, ktorý máš v obvode motora .Istič totiž nezapneš bez toho, aby na podpäťovke bolo napätie...Ale: vyhadzovalo by to aj prípade krátkych výpadkov siete, resp. "bliknutí".
    A istič by si musel potom zapínať ručne, pochybujem že máš na ňom motorový pohon .

Ten tvoj návrh sa mi nezobrazuje,neviem prečo...
    Skôr by som ti radil tepelné (nadprúdové) relé nastavené na menovitý prúd motora... Montuje sa priamo na výstupné svorky stykača - síce neviem , aký máš stykač, či nie nejaký starý krám... Potom rozpínací kontakt tepelného relé vradíš do obvodu cievky stykača. Ale malé to nie je
    1st PC: AMD Barton 2500(oc:3200 - 11x200), MSI nforce K7N2deltaL, MSI GF FX5600VTR-D 128MB, RAM 2x512MB 400MHz
    2nd PC: Intel Core2Duo 6300, MSI P965 NeoF, MSI GF 7600GS, RAM 2x1024MB 800MHz

Citace Původně odeslal miki_nn Zobrazit příspěvek
    2.) : No, k tej podpäťovej spúšti : tá vyhadzuje istič v prípade, že sa preruší napájanie privedené na ňu, resp. na jej cievku...
    V tvojom prípade by si musel kontrolovať napätie vo všetkých troch fázach (napr. tromi relátkami - každé by sledovalo inú fázu a ich zapínacie kontaky by si zaradil do série s cievkou podpäťovky). Jasné, že to by chcelo ešte extra istenie každého relé, a to ešte spred ističa, ktorý máš v obvode motora .Istič totiž nezapneš bez toho, aby na podpäťovke bolo napätie...Ale: vyhadzovalo by to aj prípade krátkych výpadkov siete, resp. "bliknutí".
    A istič by si musel potom zapínať ručne, pochybujem že máš na ňom motorový pohon .
    S těmi třemi relátky máš pravdu, uvažoval jsem o variantě tří spouští, ale reléové blues bude určitě levnější.
    Podpěťová spoušť se vyrábí s nastavitelně různou dobou prodlevy, aby byla odolná proti tomu "bliknutí". Jinak jištění relátek může být stejným jističem jako je čerpadlo, protože nahození může provést manuálně "natažením" toho jističe.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

No pozor, neviem síce o aký istič sa jedná ale:
    -nepoznám istič, kde by sa dali dať 3ks podpäťoviek, štandardne 1ks (iba "veľké" ističe sa dajú vybaviť viac spúšťami, ale aj tak podpäťovka obvykle len jedna, potom sú ešte napr. vypínacie /napäťové/ spúšte, ktoré fungujú presne opačne: vyhodia istič po privedení napätia na nich)
    -ak máš na ističi podpäťovku bez napätia, istič nenahodíš ani ručne !!!
    -ešte k tej dobe oneskorenia /prodlevy / - zase závisí od ističa, ale ku bežným malým modulárnym ističom na DIN lištu podäťovku s oneskorením asi nezoženie, aspoň som sa tým ešte nestretol...K väčším ističom už niečo také jestvuje, ale to oneskorenie je fakt nanajvýš pár desatín sekundy, viac nie...
    Naposledy upravil miki_nn; 23.11.2008 v 18:04.
    1st PC: AMD Barton 2500(oc:3200 - 11x200), MSI nforce K7N2deltaL, MSI GF FX5600VTR-D 128MB, RAM 2x512MB 400MHz
    2nd PC: Intel Core2Duo 6300, MSI P965 NeoF, MSI GF 7600GS, RAM 2x1024MB 800MHz

Můj omyl, omlouvám se...
    ...a zároveň dávám K+

Podpěťová spoušť blokuje nahození jističe, pokud je napětí (na cívce spouště) nižší než 85% nominálu.
    Překoná 0,2s a nastavitelná na 0,4 (propojením dvou svorek drátem).
    Čerpáno z produktového katalogu OEZ Letohrad - pro jističe řady MINIA.

Napadla mě taková myšlenka na primitivní měření výpadku fáze. Potřebuješ k tomu dvě věci - nulák a tři stejné zátěže zapojené do hvězdy. Pak budeš porovnávat napětí mezi nulákem a tím uměle vytvořeným z hvězdového zapojení.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání