Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Repro do auta cca 2000

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Repro do auta cca 2000

Citace Původně odeslal Caleb Zobrazit příspěvek
    Resil jsem v aute kompletne audio mam par postrehu. Poridil jsme tohle
    pioneer-deh-2000mp radio, dopredu kicx-stc-5-2 a dozadu z vyprodeje Infinity ref 6012i

* Prvni a zcela zasadni postreh - 4x50W (tj. 4x22W-25W realne) je proste malo.
    * Druhy problem co mam a zatim ne zcela uspesne resim, je NESKUTECNE mnoho vysek. U obou reproduktoru je vyhybka resena pouze orezavacim kondezatorem. Vyskace vzadu i vepredu jsem zatlumil pomoci odporoveho delice na -6dB, ale i tak musim mit na radiu vysky stazene na nejmin, aby se to dalo trosku poslouchat.

2Wong koukam ze mas taky Pioneera, ale predpokladam ze podobnej problem nemas.
    2tiktak: mam pocit, ze jsem kdesi zahledl, ze se celkem autohifi zabyvas. Dokazal by si mi (nebo kdokoliv jiny) poradit, na kolik by se mohlo vyplatit resit opravdove 12dB/oktavu vyhybky, pripadne zda existuje rozumne drahe autoradio, co umi trosku rozumne nastavit basy (tj. treba stahnout 100Hz a pridat 50Hz) atd. Pokoukavam po Alpine, ale bojim se, aby to zase nebyly jen vyhozene penize s efektem 0.
    Od zadu

Asi nejkomplexnejsi system nastaveni equalizace a vubec zvukovych parametru maj nejvyssi typy Alpine, nicmene HU (zakladni jednotka tedy radio ), ale jejich ceny nejsou bohuzel lidove. Sam jsem mel nejakou dobu Alpine 9835 kde bylo mozno jit po asi 12ti frekvencnich pasmech a ty si jednotlive ubirat a pridavat, uzasna byla taky moznost korekce casoveho zpozdeni pro jednotlive kanaly, kdy se bud z webu stahne profil pro tovarne osazeny typ vozidla reproduktory, nebo si uzivatelsky zmeris vzdalenosti k jednotlivym reproduktorum od tveho ucha, pridas do radia (vysmahne se to na CD a radio si to nacte jako dalsi profil) a je vymalovano. U Pioneera (ktereho vlastnim soucasne) se daj uzivatelsky specialne u bassu regulovat asi v 5ti stupnich frekvence 50, 80, 100, 120 Hz, dle meho to uplne dostacuje (ale to taky neni radio za 3kkc, bohuzel) U levnejsich Pio jsou bud prednastavene equlizace od vyroby a je tam myslim i jedna uzivatelska, kde se da jit asi v 5ti pasmech v celem spektru (a pri poslechu na bezne repro bez zesiku a s mensimi naroky to take rozhodne staci).
    Jinak vysky - nevim presne, jak hrajou tvoje zminene repraky vysky obecne, nicmene Pionner ma vysky trosku drsnejsi nez treba zmineny Alpine, ale zase mi osobne na poslech elektronicke hudby pripadaji autentictejsi a vyhovuji mi vice (pres muj zesik a repra), nez Alpine.
    Reseni takhle strmou vyhybkou je asi moznost, ale nevim, zdali tak prinosne a jestli budes nasledne se zvukem spokojen (to se bohuzel v aute nikdy neda moc rict dopredu, jak presne se to bude vysledne chovat).
    Ona zakladni poucka pro autohifi je takova, ze system by mel byt tak vyvazeny a HU i repro tak dobre, aby zvuk byl nejlepsi bez pouziti korekci, respektive pouziti korekci je pak prideleno samostanym parametrickym equalizerum pri skutecne spickovych instalacich, pri pouziti velmi kvalitnich soucastkek celeho retezce ci dokocne aktivnim zapojeni atd.
    Osobni rada - do auta ma smysl delat cokoliv, co realne zlepsi poslech ci jeho vnimani uzivatele. Nicmene kvalita zesilovacu beznych autoradii a beznych reprodukoru je hodne vzdalena kvalite slusnejsiho externiho zesiku a slusnejsich komponentnich reproduktoru, pak je skutecne rozdil reprodukce propastny.
    Ale je to jako ve vsem, jde o to, zda vynalozene naklady, ktere rostou exponencialne vuci dosazene kvalite za to nekomu stoji.
    Osobne si myslim, ze v dnesni dobe je nabidka tak siroka a tak dobra, ze za cenu kolem 20000-25000,- kkc se jiz da vybudovat v aute velmi slusny poslech na bazi HU, 4x kompo repro, 5ti kanal zesik a mensi subik. Takto vyladena sestava z osvedcenych a vyzkousenych dilu spolecne s lehce vytlumenym autem skutecne hraje diametralne rozdilne, nez napriklad velmi slusne autoradio a relativne slusne repro v celkove cene jen o malo tisic mensi. (a clovek dost zasne, jak dokazi zahrat pomerne levne ale slusne komponentni repra pri zapojeni na externi zesilovac, pak 98% lidi zjisti, ze nejslabsim clankem zvuku je zesilovac pozity v autoradiu, ne kvalita reproduktoru).
    Kdo se nechce do sestavy se zesilovacem poustet, musi hledat kompromisy ci volit specificke reseni.

Ale to jsou obecne kecy, kterymi jsem nechtel nikoho zatezovat, jen pripomenout, ze hledat optimalni zvuk na sestave jen autoradia + reproduktoru je pomerne slozite a v urcitych pripadech i dost neresitelne.

Ale konkretne . je mi divne, ze mas "moc" vysek u takoveto sestavy, vetsinou je problem opacny, vysky prave chybi nebo jsou neposlouchatelny, zkontroloval bych nastaveni autoradia, zda nemas pustenou najekou formu korekce at uz na bazi predvolby, basu ci vysek, Loudnes atd, protoze z me zkusenosti zesilovac Pioneera s povypinanymi vsemi temito predvolbami hraje na beznych repracich dost nevyrazne a plose (nedavno jsem daval tatikovi do auta HU Pio 4kove rady a bez pouziti korekci to hraje dost nevyrazne na vsech pasmech)
    Naposledy upravil tiktak; 19.11.2008 v 10:28.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak otestovat funkčnost repro?
    Založil Gordon v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 26.07.2004, 22:47
  2. Vo WinAmpe hraju len predne repro
    Založil hyde v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 31.01.2004, 19:02
  3. Repro OZAKI
    Založil NeO_01 v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 44