Takhle. Koupil jsem 2x 30gb versi OCZ Core2 do raidu a tolik problémů jsem ještě neviděl. Teda respektive, nedařilo se dostat do stavu, kdyby ten raid měl být rychlejší jak 1 disk. Na řadiči na desce = utopie, na levných raid řadičích bez CPU a vyrovnávací paměti - většinou se to ani nespustilo. Pak pomohl až adeptec se 128mb ram a slušnějšim CPU. Nutno říci, že jsem s nim taky bojoval celej den, abych z toho dostal přes 200mb/s.
Problémem všech SSD je špatnej zápis hlavně majech souborů, to je logický, nemaj žádnou vyrovnávací cache. Ten Intel, jako první SSD má 256mb Sdram paměti na sobě, ano 256mb cache. Tudiž disk má super zápis dokud se tahle paměť nezaplní, když ano, je jako všechny ostatní (tzn zkuste na tom rozbalit 2gb archiv raru plnej fotek (bez komprese, ať to nebrzdí CPU). Je to podobný jako to mám na tom řadiči, až na to že je to limitovaný elektronikou disku a satou samotnou, na řadiči mam 700mb/s zápis (dle ATTO) dokud se nezaplní paměť(u ATTO a mnoha jinejch benchů nikdy). Bohužel jsem zjistil, že spousta benchamrků, a nejen ATTO jsou v tuhle chvíli nepoužitelný, protože operujou čistě v té paměti a na SSD to vůbec nešáhne, aneb write 700mb/s a read 950mb/s opravdu nemám(je celkem logickejch až 250mb/s intelu protože to je prostupnost Sata2 rozhraní), ale ono si to myslí, protože test probíhá jen v té cache.
Ta cache u intelu musí bejt strašný + pro systém když je na tom disku nainstalovanej, cejtim to dost i když tam na ten radič dam tu core jen jednu a zapnu cache, je to nebe a dudy proti tomu samýmu SSD ber bufferu.