Tak jsem dneska G1čku krátce zkoušel, letmé postřehy:
- tělo i seťáky jsou kvalitně postavené a povrchová úprava plastu je příjemná (jakoby měkká, sametová)
- úchop je lepší, než jsem čekal - je to malé, ale jinak dobře vyřešené
- AF je ve slušném světle VELMI rychlý a spolehlivý, odpovídající zrcadlovkám
- AF je ve slabším světle citelně slabší než u DSLR, připomíná kompakty
- objektivy jsou při ostření zcela neslyšné, tohle jsem ještě neviděl - prostě se mi nepodařilo slyšet žádné zvuky ani s uchem u objektivu
- z hledáčku mám (ale jako uživatel zrcadlovky, nemohu porovnávat s aktuálními EVF) smíšené pocity - je rozhodně velký a má vynikající rozlišení (obraz je zcela hladký), je asi také rychlý, přesto tam ale zpoždění je a ve slabším světle hodně šumí. Šokovaly mě barvy mimo realitu, ale zpětně jsem si uvědomil, že na to má zřejmě vliv aktuální nastavení WB
- hlavní displej jsem extra nezkoumal, ale přišel mi velmi dobrý
- barevné varianty vypadají naživo mnohem lépe než na fotkách, ostatně jako celý foťák i objektivy
Hrál jsem si s tím jen chvilku a rozhodně je to velmi sympatický foťáček a pro hodně lidí to bude ten správný kompromis. Tipoval bych, že uživatelé kompaktů/EVF budou asi hodně nadšení, pro uživatele zrcadlovky je to složitější. Jinak když jsem to měl v ruce, tak mi cena nepřipadala být vůbec přemrštěná, působí to hodně kvalitně.

VIP

Odpověď s citací