Výsledky 1 až 25 z 47

Téma: Ssd

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Ssd

.. so I got one of the new Intel SSD's aneb Linus Torvalds obdrzel "new 80GB solid state disks from Intel".

That thing absolutely rocks.
    ...

And the sad part is that other SSD's generally absolutely suck when it comes to especially random write performance. And small random writes is what you get when you update various filesystem meta-data on any normal filesystem, so it really does matter. For example, a vendor who shall remain nameless has an SSD disk out there that they were also hawking at the Kernel Summit, and while they get fine throughput (something like 50+MB/s on big contiguous writes), they benchmark a pitiful 10 (yes, that's ten, as in "how many fingers do you have) small random writes per second. That is slower than a rotational disk.

In contrast, the Intel SSD does about 8,500 4kB random writes per second. Yeah, that's over eight thousand IOps on random write accesses with a relevant block size, rather than some silly and unrealistic contiguous write test. That's what I call solid-state media.
    ...

So here's the deal: right now, don't buy any other SSD than the Intel ones, because as far as I can tell, all the other ones are pretty much inferior to the much cheaper traditional disks, unless you never do any writes at all (and turn off 'atime', for that matter).
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | MSI Radeon RX 550 AERO ITX 4G OC | Crucial CT500MX500SSD1 + KINGSTON SA400S37480G + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20 or ATH-M20xBT | Logitech UltraX keyboard + ConnectIT Wireless Ergonomic Mouse | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | MX Linux + Windows7 64bit
    II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus | Windows 8.1 32bit + Fedora
    III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS

Podle pravidla, že věřím pouze testům, které si sám zfalšuju, považuju ten test na SHW za dost nepřesný. Mám v PC jako systémový tento disk a v ATTO mi vycházejí dost rozdílná čísla. Je sice pravda, že můj Patriot je jiný než ten, který je použitý v testu, ale přesto....

Low level test (použitý H2benchw) je sice hezká věc, ale nic nevypovídá o skutečné rychlosti disku s použitým OS a aplikacemi v něm. Já nechci jakkoliv polemizovat o výhodnosti použití SSD na systémové disky, ale jedno vím jistě - start systému (od výběru OS po první ikonu na ploše) mám za 30 s a rychlost operací v některých programech, náročných na využívání swapu, je o poznání rychlejší.
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    275

Takhle. Koupil jsem 2x 30gb versi OCZ Core2 do raidu a tolik problémů jsem ještě neviděl. Teda respektive, nedařilo se dostat do stavu, kdyby ten raid měl být rychlejší jak 1 disk. Na řadiči na desce = utopie, na levných raid řadičích bez CPU a vyrovnávací paměti - většinou se to ani nespustilo. Pak pomohl až adeptec se 128mb ram a slušnějšim CPU. Nutno říci, že jsem s nim taky bojoval celej den, abych z toho dostal přes 200mb/s.

Problémem všech SSD je špatnej zápis hlavně majech souborů, to je logický, nemaj žádnou vyrovnávací cache. Ten Intel, jako první SSD má 256mb Sdram paměti na sobě, ano 256mb cache. Tudiž disk má super zápis dokud se tahle paměť nezaplní, když ano, je jako všechny ostatní (tzn zkuste na tom rozbalit 2gb archiv raru plnej fotek (bez komprese, ať to nebrzdí CPU). Je to podobný jako to mám na tom řadiči, až na to že je to limitovaný elektronikou disku a satou samotnou, na řadiči mam 700mb/s zápis (dle ATTO) dokud se nezaplní paměť(u ATTO a mnoha jinejch benchů nikdy). Bohužel jsem zjistil, že spousta benchamrků, a nejen ATTO jsou v tuhle chvíli nepoužitelný, protože operujou čistě v té paměti a na SSD to vůbec nešáhne, aneb write 700mb/s a read 950mb/s opravdu nemám(je celkem logickejch až 250mb/s intelu protože to je prostupnost Sata2 rozhraní), ale ono si to myslí, protože test probíhá jen v té cache.

Ta cache u intelu musí bejt strašný + pro systém když je na tom disku nainstalovanej, cejtim to dost i když tam na ten radič dam tu core jen jednu a zapnu cache, je to nebe a dudy proti tomu samýmu SSD ber bufferu.
    The best Unreal Tournament maniac.

Zenite, z tohohle příspěvku jsem dost zmatenej
    Zrovna jsem chtěl založit diskuzi na téma SSD už jo nebo ještě ne, ale radši to frknu přímo sem.
    To co popisuješ je obecná vlastnost SSD disků, nebo?... Tahle zátoka je pro mě velká neznámá, nikdy jsem se o to nezajímal, neb jsem to nepotřeboval. Vím samozřejmě o co jde, ale to je tak všechno.

Member Avatar uživatele Tanya
    Věk
    38
    Vliv
    259

Octo - zatial je to vlastnost vsetkych flash pamati, teda skor radicov, ktore su s nimi dodavane, cim mensie bloky dat, tym viac sa ten radic zapoti. Podstatne lepsie su na tom SLC ssd disky oproti MLC ssd diskom, ten intel je tu vynimka vdaka tej cache pamati. Ale ten Intel je drahy ako svina a SLC su oproti nemu este drahsie.
    Ale zacina svitat na lepsie casy : http://www.dsl.sk/article.php?article=6859&title=
    I am so good!
    FujitsuSiemes Amilo Pi1505 | T1350 | 1536MB RAM | 80GB HDD | 15.4" 1280x800 | WinXP MC

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    275

Tanya: Tak Sandisk se docela snaží. Uvidíme, jestli nezůstane jenom u čísel a skutek utek...
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

http://www.fudzilla.com/index.php?op...11365&Itemid=1

Pěkné, jen škoda, že je to info od Fuada, trochu to ubírá na serióznosti...
    • Dell XPS M1210 (C2D T5500@1.66GHz undervolted to 0,95V, 2GB DDR2-667, 250GB 7200rpm HDD, GMA950, Win 8 Pro)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání