Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: jde používat sata II s win xp?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: jde používat sata II s win xp?

jo možná kouknu na to přepínásí sata1/2 i když v tom už toho asi moc nevymyslim a everest a smart no nešlape, sem si právě liboval jak mi pěkně detekuje smart a teploty a prd

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Standardní SMART se mi nezobrazuje :-(

Zápasím s podobným problémem. Notebook se SATA diskem (OEM Hitachi) + AHCI mod v BIOSu a nelze mi detekovat SMART vypis... ani v Everestu, ani v Hard Drive Inspector.. ty softy proste nevidi zadny disk. OS Win XP SP3.
    Netušíte v čem může být problém, případně čím se k SMARTu dostat? (změně nastavení z AHCI na IDE v biosu bch se kvůli reinstalaci zatím rád vyhnul)
    Mám podezření, že HDD v notebooku není zcela v pořádku, proto se po SMARTu tak sháním...

Díky za tipy.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Standardní Re: SMART se mi nezobrazuje :-(

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    změně nastavení z AHCI na IDE v biosu bch se kvůli reinstalaci zatím rád vyhnul
    netřeba reinstall. default IDE driver v sobě widle majou, pojede ti to.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Zápasím s podobným problémem. Notebook se SATA diskem (OEM Hitachi) + AHCI mod v BIOSu a nelze mi detekovat SMART vypis... ani v Everestu, ani v Hard Drive Inspector.. ty softy proste nevidi zadny disk. OS Win XP SP3.
    Netušíte v čem může být problém, případně čím se k SMARTu dostat? (změně nastavení z AHCI na IDE v biosu bch se kvůli reinstalaci zatím rád vyhnul)
    Mám podezření, že HDD v notebooku není zcela v pořádku, proto se po SMARTu tak sháním...

Díky za tipy.
    A co obyč. DOSovská diagnostická utilita používající k přístupu BIOSový INT 13?
    http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    A co obyč. DOSovská diagnostická utilita používající k přístupu BIOSový INT 13?
    http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm
    To jsem zkoušel, ale při tom se mi notebook rebootuje (i v případě nastaveni IDE). Je to nějaké divné.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Standardní Re: jde používat sata II s win xp?

tak to je každopádně divné, v tom případě asi vymontovat a připojit k PC a otestovat v něm.
    SATA konektory jsou na 2,5" i 3,5" identické.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Díky za tipy.

jo tak tenhle problem jsem presne mel. Disky sata I hitachi.
    nic to ty smarty nevidelo, az hard drive inspector for notebooks mi pomohl.
    zde jsou verze rozlisene http://www.altrixsoft.com/en/

Laser G9 + Logitech G930

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Mandrake 10
    Založil jama v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 57
    Poslední příspěvek: 06.01.2005, 16:36
  2. SATA disk + instalace Win XP -
    Založil ctrl_j v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 02.11.2004, 10:26
  3. HELP - mizerná komunikace mezi Win XP a Win 200x Server
    Založil koumes74 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2