Osobně používám GNOME s Compiz Fusion + Emerald jako Window Decorator a AvantWindowNavigator jako "taskbar." V podstatě mám vzhled systému upravený tak nějak do podoby MacOS, vyplynulo to nějak z postupného vylaďování... Postnu nějaký screenshot.

KDE se u mě nikdy nezabydlelo, dříve proto, že bylo náročnější než GNOME a dnes proto, že jeho panely mi nejsou sympatické. A hlavně taky historicky - na IBM T40 mám jen XGA displej, tak jsem chtěl co nejmenší výšku panelu, aby nezabíral místo - u KDE se mi ho nepodařilo zmenšit dostatečně, u GNOME ano.

Ještě jsem hodně dlouho používal čisté XFCE, se kterým jsem byl VELMI spokojen, ale chybělo mi tam pár drobností, např. komfortní práce s FTP v rámci Thunaru integrovaná do celého prostředí. Možná už je to dnes vyřešené.

Jinak osobně mám nejraději CDE-like prostředí, takže proto mi nejvíc sedlo XFCE co do vzhledu a filozofie jeden čas jsem jel dokonce na Solarisu, ale tam už je CDE obsolete, takže ne úplně rozvíjené (vývoj směřují s GNOME aka Java Enterprise Desktop, nebo jak tomu říkají).