Výsledky 1 až 25 z 36

Téma: KDE vs. Gnome vs. ostatní

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    45
    Vliv
    282

Standardní Re: KDE vs. Gnome vs. ostatní

Tak to pridam jednu recenzi/navod na rootu - ponekud letite, ale princip se nezmenil. Jinak aktualni informace na http://fluxbox.org/ + maji novou wiki (a to ze je nova bych si dovolil zduraznit, protoze je zatim celkem prazdna). Menu jde generovat pres skripty (ale kdo by to delal, kdyz mam vim, ze? )

Jeste bych upozornil na WindowMaker. A to spis z toho duvodu, ze emuluje Gui z pocitacu NeXt, coz byly na svou dobu velmi zajimave stroje a vyvinul se z nich prave MacOS X. Co se tyce WindowMakeru, tak ten je jako projekt v komatu - nebo mam aspon ten pocit. Me osobne nevyhovoval. Napr task switcher nesel obsluhovat mysi, velmi obtizne pouziti icon tray. Nesikovna konfigurace docku. Ale kazdopadne zajimavy zjev. Docela rad bych videl v akci pouvodni NeXt. Pouziva nekdo tenhle WM?

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    44
    Vliv
    300

Osobně používám GNOME s Compiz Fusion + Emerald jako Window Decorator a AvantWindowNavigator jako "taskbar." V podstatě mám vzhled systému upravený tak nějak do podoby MacOS, vyplynulo to nějak z postupného vylaďování... Postnu nějaký screenshot.

KDE se u mě nikdy nezabydlelo, dříve proto, že bylo náročnější než GNOME a dnes proto, že jeho panely mi nejsou sympatické. A hlavně taky historicky - na IBM T40 mám jen XGA displej, tak jsem chtěl co nejmenší výšku panelu, aby nezabíral místo - u KDE se mi ho nepodařilo zmenšit dostatečně, u GNOME ano.

Ještě jsem hodně dlouho používal čisté XFCE, se kterým jsem byl VELMI spokojen, ale chybělo mi tam pár drobností, např. komfortní práce s FTP v rámci Thunaru integrovaná do celého prostředí. Možná už je to dnes vyřešené.

Jinak osobně mám nejraději CDE-like prostředí, takže proto mi nejvíc sedlo XFCE co do vzhledu a filozofie jeden čas jsem jel dokonce na Solarisu, ale tam už je CDE obsolete, takže ne úplně rozvíjené (vývoj směřují s GNOME aka Java Enterprise Desktop, nebo jak tomu říkají).
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

většinou pokud jsem v linuxu, jsem spokojen v jen mírně poupraveném gnome. ale stejně tak mi nevadí ani třeba blackbox (ten jsem jel na celeru400) nebo icewm. zato kde mi prostě není sympatické. je přeplácané, zbytečně složité s nastavováním každé bezvýznamné blbůstky a kde4 je upřímně hrůza. když už i můj bratr, linuxák zabydlený v mandrivě v KDE dobře 5 let má z kde4 takovou depku, že v nejbližší době přejde na gnome, tak je co říct .

jinak můj screen z nedávné doby: http://www.abclinuxu.cz/images/scree...4bit-34219.png

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    44
    Vliv
    300

tak já přidávám taky svůj screenshot
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Dobrej flame

Pouzivame Gnome, protoze jsme upstream pro Gnome a je to nase zamestnani. A taky kvuli glib a gtk+, ktere jsou pekne ciste a prehledne napsane. A taky ze C++ je velke zlo:
    Citace Původně odeslal tambot
    <tambot> c++ sucks
    * qabot mumbles something about c++ being evil
    <tambot> c++ is e-- ah, nevermind.
    (pro nezasvecene: boti jsou vyrobky Mozilla Foundation, napsanych v Perlu)

Z C++ a potazmo Qt mi vstavaji hruzou vlasy na hlave, drapy na packach a chlupy na ocase. Qt povazuji za rozumne pouzitelne az od verze 4.4, pote, co integrovali WebKit a implementovali windowless widgets. Stale jeste maji ale co zlepsovat, napr. spatny rendering fontu a nerespektovani nekterych freedesktop.org standardu, jako je napr. fontconfig. Z toho duvodu jsem driv o Qt ani neuvazoval, nyni jsem upsany GTK a nebudu to menit (jen proto, ze je neco o 10% lepsi).

edit: na slabsich nebo mene dulezitych strojich mam XFCE, ktere se mi libi filozofii - Gtk based, nezavisle na Gnome ani KDE, feature-rich, ale vysoce modularni a konfigurovatelne, podporujici nativne Composite a ruzne dalsi eye-candy. Nerespektuji ovsem Gnome HIG, coz ale pricitam potrebne pouzitelnosti pro embedded systemy.

V dobe, kdy jadrem moderniho desktopu zacina byt D-Bus, by se nemely tvrde zavislosti na milion dalsich knihoven objevovat. Chvili to ale potrva, nez se dostaneme do idealniho stavu a vsichni budou implementovat obecne rozhrani navrzene freedesktop.org.
    Naposledy upravil Gargamel; 07.11.2008 v 14:07.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Dovolil bych si upozornit na tyto adresy:

KDE-Look.org, Gnome-look.org, Xfce-look.org

Najdete zde různá vylepšení(vzhledy, kurzory, témata, ikony, zvuky...) do těchto grafických prostředí.
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
    Dovolil bych si upozornit na tyto adresy:
    KDE-Look.org, Gnome-look.org, Xfce-look.org
    Viz. http://www.opendesktop.org/, ktery obsahuje celou rodinu serveru, vcetne vyse jmenovanych. Ta prehlednost a design kazdeho portalu je ovsem otresna

Dovolil bych si vyzvednout http://gnomefiles.org/, ktery je mnohem prehlednejsim a aktualizovanym portalem, nez bratricek http://www.gtk-apps.org/
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. chyba v sekci ostatni HW
    Založil Firuz v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.10.2005, 10:48
  2. Gnome a terminál
    Založil Jurman v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.07.2004, 01:54
  3. Gnome + tvtime nejede - malo pameti
    Založil Lopan v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 0