CharlitoCZ: Já tohle onehdá řešil přes Proxy server, jelikož při tvém řešení na "občasné surfnutí" by stejně ten desktop musel být zapnutý, což teď bude taky, tak surfni na www.proxyplus.cz, ten jsem používal asi rok a půl ke spokojenosti...
Jinak router je skutečně asi nejelegantnější řešení, ale pokud chceš udržet náklady proklatě nízko a i těch pár stovek ti je ti líto obětovat a NEVADÍ ti, že ten desktop, na kterým ta proxyna poběží, bude muset být zaplej, tak tohle by mělo být řešení...
Postup je snad jasnej (je tam i nějakej help), ale přece jen - tu proxynu nainstaluješ na desktopu, pustíš, a v tom NTB na kterej to chceš sdílet naťukáš jako bránu pro připojení například v prohlížeči nebo v ICQ IPčko toho desktopu...
Pamatuju se matně, že ÚPLNĚ VŠECHNO (například hry po netu) tam nešlo, ale jelikož moje sestra je taky z kategorie uživatelů "občas surfnout, trošku toho ICQ a jinak to stačí", tak to bylo v pohodě a dostačovalo to... A když mě štvala tak jsem jí to škrtil netlimiteremNo ale to už je jiná story
![]()