Zdá se, že UPC skutečně blokuje P2P sítě. Měsíčně toho z Torrentu a z DC++ zase tolik nenasosám, ale zrovna nedávno jsem potřeboval sosat trochu více, protože jsem rušil své staré zálohy filmů (na CDčkách) a při té příležitosti jsem potřeboval většinu filmů, jenž nejsou DVDripem a jsou v DivX, nahradit kvalitními DVDripy v XviDu (popř. některé HD nebo FULLHD verzí).
A po stažených zhruba 40 GB, aniž bych jakkoliv měnil nastavení Torrent klienta, to postupně přestávalo sosat, až včera to již nesosalo vůbec (download a upload max. 0,1 - 0,4 kb/sec).
Nicméně řešení problému je zcela jednoduché a tak vlastně ani nevím, jestli je ten můj problém i přesně váš problém.
V nastavení Torrent klienta uTorrent dejte Možnosti -> BitTorrent -> Kódování přenosu -> "Odchozí: Povoleno" a ODškrtnout "Povolit nekódovaná příchozí spojení".
Poté se začalo stahovat opět vše OK. Zatím vyzkoušeno jen na jednom filmu (700 MB), uvidíme dál.
Nicméně blokování P2P potvrzuje i velmi slabá funkčnost mého DC++ klienta Strong DC++, který ještě nedávno fungoval OK, teď ani není schopen načíst uživatele hubů (trvá to strašně dlouho - nepoužitelné), to ještě nevím, jak řešit.
Jinak celkově nechápu tento přístup UPC. Nabízejí neomezené limity dat a přitom blokují kde co. Jako nejspravedlivější variantu bych viděl v návratu limitů dat s tím, že nespotřebovaný zbytek limitu by se přičítal k limitu v dalším měsíci.

Odpověď s citací