Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Zahorovani a taktovani

Standardní Zahorovani a taktovani

Cus borci, mam par dotazu ohledne "zahorovani" a takteni.
    Koupil sem si EPOXA 8RDA+ , 256 Kingston CL2 333, Athlon 1700XP JIUHB a chtel bych vedet jak postupovat pri taktovani - zvedani FSB, zmeny multiplikatoru procesoru, jake nastavit napeti na procaku, na pametech, atd., taky bych chtel vedet pri jake voltazi a frekvenci "zahorovat"(nevim presne co to je) , proste postup jak vymacknout maximum, diky moc za rady.

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní Re: Zahorovani a taktovani

Citace Původně odeslal Milas
    Cus borci, mam par dotazu ohledne "zahorovani" a takteni.
    Koupil sem si EPOXA 8RDA+ , 256 Kingston CL2 333, Athlon 1700XP JIUHB a chtel bych vedet jak postupovat pri taktovani - zvedani FSB, zmeny multiplikatoru procesoru, jake nastavit napeti na procaku, na pametech, atd., taky bych chtel vedet pri jake voltazi a frekvenci "zahorovat"(nevim presne co to je) , proste postup jak vymacknout maximum, diky moc za rady.
    hehe... dobry no, se pokusim v kratkosti:
    -zvys FSB na 166
    -nasobic dej na 12
    -pameti synchrone (taky 166 cili DDR333)
    -voltaz nech 1,6V (default)

otestuj to ve windousech treba pomoci 3D Marku 2001 a hlavne PRIME... tam zvol Torture test, kdyz ti to hodi chybu tak zvysuj napeti dokud to nebude stabilni aspon 30 minut (doporucena doba testu je 6 hodin)... max voltaz dej na 1,8V vys uz nedoporucuju

kdyz bude vsechno ok, zkus jeste zvysit nasobic na 12,5 a pak zvedej FSB po malych krocich dokud bude PRIME stabilni... podle toho jakou mas desku a jaky mas pameti...

az to budes mit max voltaz na 1,8V a uz to zacne bejt nestabilni, kousat se to, moc prehrivat apod, trosku uber a nech to tak
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

S tim prime testom aspon na 30 min si dovolim nesuhlasit. Ja som svoj procak skusal a hodilo mi to chybu az po 21 hod. Tym padom to uz nie je prime stable. Ak chces mat prime stable, tak aspon tych 24 hod.
    Je sice pravda, ze ak procak alebo nieco nestiha, tak prime hodi chybu uz hned na zaciatku, ale aj na ich stranke tvrdia, ze testovat to treba dost dlho. Ak si dobre pamatam, tak min. 6 hod, odporucaju 12, a najlepsie by bolo to nechat viac ako 24 hod. bezat.
    Intel E6300, Gigabyte 965P-DS4, Coolermaster Hyper Tx, Corsair 2048MB Twinx XMS6-6400, Western Digital WD3200AAKS, Benq DW1640, Samsung SH-S203P, Leadtek PX7900GS, M-Audio Revolution 5.1, Seasonic S12-430, Genius SW-HF5.1, Samsung SyncMaster 940B,
    Logitech Mx400.

Standardní

Diky Warlorde za odpoved, zkusim to podle tveho postupu, jinak sem neuvedl ze muj JIUHB ma default 1.5V, ale ja se podle toho zaridim, jenom si neuvedl co ze je to "zahorovani" porad presne nevim co si pod tim predstavit...

Member Avatar uživatele gregorius
    Vliv
    280

Standardní

Citace Původně odeslal Toxic
    S tim prime testom aspon na 30 min si dovolim nesuhlasit. Ja som svoj procak skusal a hodilo mi to chybu az po 21 hod. Tym padom to uz nie je prime stable. Ak chces mat prime stable, tak aspon tych 24 hod.
    Je sice pravda, ze ak procak alebo nieco nestiha, tak prime hodi chybu uz hned na zaciatku, ale aj na ich stranke tvrdia, ze testovat to treba dost dlho. Ak si dobre pamatam, tak min. 6 hod, odporucaju 12, a najlepsie by bolo to nechat viac ako 24 hod. bezat.
    zas ten prime95 tak nezer... poklud ti to hodi chybu po 21 hodinach tak to bylo cimkoli jinym, ale procesorem tezko... 6 hodin je podle mne NAPROSTO dostacujicich

A jeste jedna vec, pokud ti to v primu vydri alespon hodinu, muzes si byt jisty, ze se ti procik nekousne za zadne jine situace, takze mas v podstate VELICE stabilni pocitac. Ja osobne se na PRime moc nedivam, dokonce si myslim, ze obsahuje chyby a neumi se vyrovnat s ruznymi druhy hardwaru...ale to uz je jen moje spekulace...
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

Takze hlavu hore a idem viac nataktovat a necham prime bezat 6 hod (co na tom, ze na ich stranke odporucaju inac).
    Intel E6300, Gigabyte 965P-DS4, Coolermaster Hyper Tx, Corsair 2048MB Twinx XMS6-6400, Western Digital WD3200AAKS, Benq DW1640, Samsung SH-S203P, Leadtek PX7900GS, M-Audio Revolution 5.1, Seasonic S12-430, Genius SW-HF5.1, Samsung SyncMaster 940B,
    Logitech Mx400.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Jenom k tomu Prime: O vikendu jsem trochu taktoval (2400+@3000+) a Prime mi stabilne jel 6 hodin. Po nasledne 2 hodinove pauze a spusteni 3DMarku2001 mi spadnul komp pri druhem testu . Po snizeni FSB o 3 MHz uz to bylo v pohode. Takze tzv. primestable pocitac zdaleka nemusi znamenat stable pocitac.
    Jenom podotykam, ze jsem mel nepretaktovanou grafiku i AGP.

Member Avatar uživatele gregorius
    Vliv
    280

Standardní

Citace Původně odeslal CarlosB
    Jenom k tomu Prime: O vikendu jsem trochu taktoval (2400+@3000+) a Prime mi stabilne jel 6 hodin. Po nasledne 2 hodinove pauze a spusteni 3DMarku2001 mi spadnul komp pri druhem testu . Po snizeni FSB o 3 MHz uz to bylo v pohode. Takze tzv. primestable pocitac zdaleka nemusi znamenat stable pocitac.
    Jenom podotykam, ze jsem mel nepretaktovanou grafiku i AGP.
    to je docela zajimavy pripad, o necem takovem jsem jeste neslysel, obvykle se stava, ze na 3Dmarku to byva absolutne stabilni a pak to spadne treba po 10 minutach v primu...
    Ale to zase jen prokazuje, ze Prime je docela na prd... hold musis najit nejlepsi hranici pro stabilni spolupraci tebou pouzivaneho softwaru s tebou pouzivanym hardarem...
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

Standardní

Diky Warlorde za odpoved, zkusim to podle tveho postupu, jinak sem neuvedl ze muj JIUHB ma default 1.5V, ale ja se podle toho zaridim, jenom si neuvedl co ze je to "zahorovani" porad presne nevim co si pod tim predstavit...
    to by ses mohl dostat dost hodne vysoko...
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

zahorovani je zatizeni pocitace na 48 hodin, takze hodne trpelivosti
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Standardní

Jaky hodnoty by jste mě doporučovali nastavit na mém XP(palomino) 1600+, ECS K7S6A, 128 DDR 266Mhz?
    Víc v podpise....
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ASUS K8N a taktování pamětí ?
    Založil tichoschlapek v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 39
    Poslední příspěvek: 28.11.2006, 14:34
  2. Taktovani Athlon XP 2200+ Thoroughbred
    Založil kimis v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 16.11.2004, 14:38
  3. Taktovani a odpaleny zdroj
    Založil Lipo v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 15.07.2004, 10:04
  4. Flashovani BIOSu na GA-7VA - pomuze to v taktovani?
    Založil Creasser v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 28.11.2003, 12:59
  5. Ma taktovani nejakej vliv na nafouknuti kondenzatoru na Abit
    Založil Pawel v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 14.06.2003, 09:29

Pravidla přispívání