Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 32

Téma: problem s umiestnenim pri divoch

Standardní problem s umiestnenim pri divoch

cawte mam taky problem, chcel som na svojej stranke zrusit tabulky a nahradich ich divmi. lenze div vobec nepoznam a ked som to spravil tak mi to vsetko pohadzalo pod seba problem bude mozno aj v <li> a <ul> tu si mzte posriet zdrojak http://belza.tym.sk/skuska.html
    dakujem vam za odpoved

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní Re: problem s umiestnenim pri divoch

Rád bych pomohl, ale když jsem jen tak ze zvyku zkusil toto..

http://validator.w3.org/check?uri=ht...Inline&group=0

Můj život je příliš krátký. (a to nejsem nějaký ortodoxní purista co se týče standartů)

Nebo s tím něco udělej a pak se ti mrknu na ty divy.

Jestli to neni validni, tak vazne nema smysl se v tom vrtat. Minimalne vsechny tagy musi byt sparovane a dobre zanorene.
    Ten tvuj zdrojak jsem tedy nezkoumal, mam toho uz po dnesku dost, ale z toho co jsem videl to chces do bezneho trisloupcoveho layoutu. Podivej se na pixyho reseni, to je velmi ciste, takze bys mel byt schopny do nej svuj obsah umistit a pak to trochu nastylovat podle sveho.
    http://pixy.cz/blogg/clanky/css-3col-layout/

dik za odpovede. este by som sa chcel opytat taku trapnu otazku co sa da pouzit namiesto float:center (ktore neexistuje)??

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

margin: auto
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

Robinho: Při drbání se s DIV tagy doporučuju psát strukturovaně, tzn.
    Kód:
    <div>
      <div>
        <div>
          blabla1
        </div>
      </div>
      <div>
      ...
    </div>
    Pak se v tom líp vyznáš a nebudeš mít problém hledat chyby.
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Senior Member Avatar uživatele Prtik
    Vliv
    247

sAd strukturovany by se mel psat cely HTML dokument.
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz ■ MB: Gigabyte GA-X48-DS4 ■ RAM: Corsair 4x 2 GB DDR2 1066 CL5 ■ VGA: Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB, PCIE ■ HDD: Samsung SATA 300 GB + 500GB ■ DVD: LG GSA-H44N Silver ■ Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B ■ Power Supply: Seasonic S12II-500 500 W ■ Mouse: Logitech MX1000 ■ Keyboard: Logitech Media Keyboard Elite ■ LCD: Eizo L887 ■ Watercooled: -
    Notebook: Acer TravelMate 8202WLMi - 100 GB + Mouse Logitech G7

Vliv
    268

Tak to rozhodně, ale moc začátečníků to nedělá.
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB

Senior Member Avatar uživatele Prtik
    Vliv
    247

A pak se v tom nemuzou vyznat...
    Navic si to nezazijou a pak ten kod podle toho vypada i v dalsich projektech.
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz ■ MB: Gigabyte GA-X48-DS4 ■ RAM: Corsair 4x 2 GB DDR2 1066 CL5 ■ VGA: Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB, PCIE ■ HDD: Samsung SATA 300 GB + 500GB ■ DVD: LG GSA-H44N Silver ■ Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B ■ Power Supply: Seasonic S12II-500 500 W ■ Mouse: Logitech MX1000 ■ Keyboard: Logitech Media Keyboard Elite ■ LCD: Eizo L887 ■ Watercooled: -
    Notebook: Acer TravelMate 8202WLMi - 100 GB + Mouse Logitech G7

Tak jsem trosku upravil navodnou stranku co jsem pro tebe napsal:
    http://smitka.org/belza.htm

A ted se pokaram - taky pisu ultra mega praso kod, ale za ta leta jsem si na nej nejak zvykl... a jsem moc linej se ucit neco jinak

A abych si zlepsil naladu, tak se ted pochavalim, ze jsem zrovna pred par dny napsal tutorialek k zakladni tvorbe layoutu:
    http://smitka.org/programovani/webtriky1

Tak se trebas bude hodit

dik za odpovede. jj ja viem ze to mam dost neprehladne ale ja som si uz zvykol. chcem sa este spytat ci sa vam aspon trochu paci "dizajn" tejto stranky http://belza.tym.sk/?? dizajn som dal do uvodzoviek lebo tam v podstate ziaden dizajn nieje ale myslim ci sa vam zda ta stranka aspon trochu dobra?? podotykam ze som len zaciatocnik

Citace Původně odeslal Robinho Zobrazit příspěvek
    dik za odpovede. jj ja viem ze to mam dost neprehladne ale ja som si uz zvykol. chcem sa este spytat ci sa vam aspon trochu paci "dizajn" tejto stranky http://belza.tym.sk/?? dizajn som dal do uvodzoviek lebo tam v podstate ziaden dizajn nieje ale myslim ci sa vam zda ta stranka aspon trochu dobra?? podotykam ze som len zaciatocnik
    Já tam mám prázdnou stránku...
    -- under construction --

co nechapem?? mozno to bude tym ze to zobralo aj s tymi otaznikmi http://belza.tym.sk/ skus teraz

Vliv
    268

Možná takové drobnůstky. Sjednotil bych vzhled všech odkazů. Vlevo máš klasické a vpravo velkým písmem. A pak bych ošetřil to, aby se ti odkazy neroztahovaly do dvou řádků a když už budou, tak aby měly stejné odsazení (aby se nepředbíhal druhý řádek).

no to predbiehanie se.e aj mna ale robi mi to len v opere (tebe to robilo aj v inom prehladaci??). a neviem ako to osetrit

Tak "predbihani" je v css vlastnost list-style-position, aby to jelo spravne, tak by melo stacit pridat:
    Kód:
    li {list-style-position: outside; }

Akorat jsem se najed, tak jeste neco malo k designu.
    Budu psat i neco kolem barvicek, coz bude opravdu od oka, takze neni potreba se tim ridit

1. Jako zacatek dobry

2. Pozadi obsahove casti
    Seda barva mi prijde dost studena, pridal bych trochu sytosti (apon 5%) - jako priklad #CFD1C7

3. Pozadi stranky
    Nahradil bych tu bilou necim mene svitivym, zase krapet sytosti
    A mozna by byl nahore ci dole pekny nejaky gradientni prechod

4. Menu
    Nejsem uplne proti jene velikosti pismen v odkazech, ale kdyz uz velka, tak spis pro hlavni menu
    Nelibi se mi ta fialova barva odkazu - vypada jak defaultni navstivenej odkaz z windows, coz vypada odflakle (coz byt nemusi, ale vypada)
    Vzhledem k tmave modrym nadpisum bych mozna zkusil tmave cervene odkazy - treba #990000 - mohlo by to tam vnest trochu zivota

5. Chat
    Nemam ho rad Ale kdyz uz, tak bych ho nedaval pod hlavni menu, ale spis do toho praveho sloupce a pod hlavni dat treba ty dalsi obce a vyhledavani

6. Ikonky v paticce
    Taky je nemam rad Kdyz uz tak bych je dal nekam do sekce s informacemi o webu, ale myslim, ze aby byli videt porad je uplne zbytecne, me treba vubce nezajimaji

7. Paticka
    Mozna bych ji dal jinou barvou (klidne nejaou tmavsi + svetle pismo) - by voko #3D4A43 + bile pismo (k te predchozi barve pozadi), na me to hezky pusobi, kdyz je dole web nejak ohranicen a zaroven tim zvyraznis svuj copyright

Tak to je tak vse, co me od pohledu napada, ale neber si to moc kriticky (snazil jsem se o konstruktivni kritiku a ne o stirani )

Praveze sa mi ta tvoja kritika strasane paci . lebo tu istu otazku som dal aj na inom fore a tam ma zje.ali akoby hodnotili nejakeho profika

takze mam dalsiu otazku ako skryjem v menu to info a sv. liturgie myslim aby to len vyskakovalo?

smitka vyzera to podla teba teraz lepsie

Uz se mi to libi o neco vic.
    Ohledene toho schovavani... jednoduse to pujde javascriptem

Kód:
    function balik(co){
    if (document.getElementById(co).style.display=="block") document.getElementById(co).style.display="none";
    else document.getElementById(co).style.display="block";
    return false;
    }
    Musis nastavid id toho UL jak v nem je submenu na sub1, a tomu odkazu onclick="return balik('sub1');"
    A pak jeste stylem skryt #sub1 {display:none;}

Udelal jsem screenshot par barvicek:
    http://smitka.org/belza.png
    Mozna by pozadi hlavicky mohlo byt stejne jaku u paticky, to chce zkusit.

Taky bych vecentroval hledatko

A jeste pridam odkaz na jeden jednoduchy nastroj, co pouzivam na barvy
    http://smitka.org/pc-elektor/michatko-rgb

no s tym jacvascriptom mi t vobec nejde lebo ja nevim kde vlastne co mam dat. este nikdy som nepouzival javascript . Smitka keby som ti dal heslo nespravil by si mi to na jednom ako priklad a dalsie by som si dorobil podla tvojho??
    Naposledy upravil Robinho; 19.10.2008 v 12:25.

Vliv
    268

Robinho: Lepší je na to přijít sám, abys pak věděl co a jak. Mrkni na http://www.tvorba-webu.cz/javascript/menu.php případně se zeptej googla na "javascript menu". Ovšem je tu jeden detail. Někteří mají stále javascript zakázaný a proto jim to nebude fungovat.

Souhlasim se sAdem, zacit delat web je boj. Kdyz na vse prijdes sam, tak tim ziskas nejvic zkusenosti
    Snazim se te jen postrcit.

Funkce javascriptu se umisti do sekce <script ...>
    Predava se ji ID toho co se ma schovavat, tim je sub1, coz je ten UL se 2 odkazy. A nejak se musi vyvolat jeji spusteni, coz udela odkaz Farnost Belza, proto tumu odkazu dame onclick. Return false je tam proto, aby nezafungoval odkaz a nepreslo to na jinou stranku.
    Detail s vypnutym javascriptem se da vyresit 2 zpusoby
    - menu bude otevrene a pri nacteni stranky se scriptem schova
    - odkaz z farnost belza povede na stranku, odkud se pujde dostat na oba pododkazy (kdyz nebude js, tak se neda return false a odkaz bude normalne fungovat)

mam dalsiu otazku ako docielim to aby tie bocne stlpce koncili az na peticke??

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. USB hub - problém s napájením
    Založil 24-bit v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.03.2006, 00:35
  2. Problem s PC - Samovolne vypinanie
    Založil B7u3A v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 21:00
  3. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6