Hmmm,tak jsem si udelal vodnika z medi,ale nevim,jak udelat tlusty dno.
Zatim jsem na 5mm.Jak mam jit teda hluboko?Dik
Hmmm,tak jsem si udelal vodnika z medi,ale nevim,jak udelat tlusty dno.
Zatim jsem na 5mm.Jak mam jit teda hluboko?Dik
Pracovni srot:Gigabyte GA790FXTA-UD5;AMD Phenom II X4 945;Patriot 2x2GB DDR3 2000MHz CL9;WD Caviar Black SATA II 32MB - 1TB;Arch GNU/Linux
Server:Intel BLKD945GCLF2 Little Falls 2 - Atom 330 mITX;1GB DDRII;WD 160GB;Realtec 8139D;Fortron ATX-300PNR=>Debian GNU/Linux
neco se uz resilo zde: http://www.overclocking.cz/4um/viewt...243&highlight=
Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W
5mm je ideální.Původně odeslal Max
Jo taky se priklanim k 5mm. Je to dost na rozvod tepla a vic uz je zbytecny.
jakej rozvod teplacim udelas tensi stenu, tim lip (teplo pak musi putovat daleko tou medi a zvysujes si tak rozdil teplot mezi cpu a vodou -> procak ma vyssi teplotu)
kamarad testoval 2 bloky, jeden mel 4mm a druhy 3mm
dno, jinak byly uplne stejny a ten s 3mm dnem mel pri
stenem chlazeni radiatoru o 5°C nizsi teplotu
AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~
Síla dna by měla být odvislá od velikosti plochy po které chceš teplo rozvádět.
WS - iPentium D 945+ 3,4 GHz | self - made water cooling | Asus P5WD2 Premium | Transcend DDR2 2GB (2x1GB/800) | Matrox Millenium P650 | EIZO FlexScan L568 (17") | Hitachi HDT72250VLA380 (4x 250GB SATA2 - RAID 0 + 10) | LG GSA-4163B | Logitech Internet Navigator Keyboard | Logitech MX1000 Laser | Aver TV | Adaptec AHA 2940AU | CanoScan FS4000US | HP 930c | MSI Bluetooth USB |
NB - Asus V1S
Dovolím si nesouhlasit.Původně odeslal Rob
Pro vedení tepla uvnitř hnoty platí stejné zakonitosti jako pro vedení el.proudu. Pro tepelnou vodivost platí vzorec:
V=k.S/l
k-měrná tepelná vodivos
S-průřez tyče
l-délka tyče
Podmínkou pro vedení tepla je tepelný spád, tedy rozdíl teplot na koncích tělěsa (tyče). Zde platí vztah:
t0-t1=Z/V
Z výše uvedeného vyplývá, že čím bude tepelná vodivost tělasa větší, tím bude potřeba pro odvedení stejného množství tepla menší tepelný spád. Jinak řečeno, čím bude průřez tělesa větší, tím pri stejném tepelném spádu odvedu více energie.
Nepleť si dopravní zpoždění s vodivostí. Výsledek testu tvého kamaráda svědčí o nestejnosti podmínek při testování. Pokud byla stejná velikost tělesa chladiče, byla by při různé tloušťce dna rozdílná velikost styčné plochy pro chladící medium (drážky) a to je dost zásadní. Výsledek testu by pak svědčil o nedostatečné velikosti styčné plochy pro chladící medium.
Míra ochlazení zdroje tepla (procesouru) je rovněž závislá na velikosti styčné plochy chladiče a chladícího média. Čím tedy bude bude těleso chladiče větší, tím se do něj "vleze" více drážek a tím pádem bude i větší styčná plocha.
WS - iPentium D 945+ 3,4 GHz | self - made water cooling | Asus P5WD2 Premium | Transcend DDR2 2GB (2x1GB/800) | Matrox Millenium P650 | EIZO FlexScan L568 (17") | Hitachi HDT72250VLA380 (4x 250GB SATA2 - RAID 0 + 10) | LG GSA-4163B | Logitech Internet Navigator Keyboard | Logitech MX1000 Laser | Aver TV | Adaptec AHA 2940AU | CanoScan FS4000US | HP 930c | MSI Bluetooth USB |
NB - Asus V1S
ja radsi verim testum, plocha voda-měď byla uplne stejna na obou blocich, testoval to na vlastnim CPU simulatoru, ma tam presny teplotni cidla, podminky byly stejny, nechal vodu ohrat dokud se neustalila teplota, vykon simulatoru mel stanoveny na presne watty, takze muzu rict ze jeho testovani verim, dela vsechno dost poctive. proste tim ze byla tloustka medi mezi vodou a cpu o 1mm mensi, klesne teplota cpu o 5CPůvodně odeslal kamil
neni potreba mit nejak masivni CPU blok, protoze rozdil teploty bloku a vody byl u obou minimalni, zasadni pro chlazeni je az radiator a jeho ofukovani
AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~
Furt jen samé keci ale když mám přihodit své tlachy do kýble tak se přikláním k silnějšímu tnu, protože když bude slabé tak voda nedokáže ze základy včas odvádět teolo které předá CPU základně ...už jsme to řešili a stejně se zůstalo u teorie ......
Platnost výše uvedené teorie se mi potvrdila i v praxi při chlazení výkonových polovodičových prvků. Dostatečně dimenzovaná (mohutná) základna těla chladiče je předpoklad pro uchlazení daného prvku. Potvzují to i výrobci chladičů pro CPU, každý trochu slušný chladič má mohutnou základnu. Mnohdy mívají žebra u paty zesílený průřez. Nejednou jsem musel společně s upečeným tranzistorem vyměnit i plechový chladič (vyrobený z tenkého plechu).
Nechci pochybovat o preciznosti práce tvého kamaráda. Dělal pokusy bezprostředně po sobě? Zajímalo by mne, jak měl u obou pokusů zajištěný stejný průtok vody, množství, vlhkost a teplotu vzduchu ofukujícího radiátor.
Jakýsi ten rok se oborem měření zajímám a dokonce i živím. Nutno podotknout, že daleko víc než přesnost použíté měřící techniky výsledek ovlivní dobře či nevhodně zvolená metoda.
NB - Asus V1S
pliis muze negdo vyfrezovat blok na cpu a gpu? dohodneme se na cene email: beran.@email.cz
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
taky bych se nezlobil ani za starší...psal jsem už i do bazaru a zatim nikdoPůvodně odeslal berraneck
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
jestli chceš koupit blok, tak jeden mám, viz:Původně odeslal joXerus
http://www.webpark.cz/coolstanley/
na obrázku je tedy ještě nedodělaný, jsou na něm ještě mosazný fitinky na 3/8 hadici.
Ten vodník jsem používal od června do února. Ted mám novější (kapánek lepší). Nicméně ten starší se mi pořád víc líbí.
mohl bys hodit rozmery?? jinak asi bych ho vzal!!!Původně odeslal Staňour
kolik za něj??
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
se dohodnem pres mesages, jů.![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)