Citace Původně odeslal shapet Zobrazit příspěvek
Postupem pre CLI - vyborne zpracovany manual je na www.zyxel.cz , je anglicky, dostat se k uvedenemu vsak necini zadny problem. Po restartu modemu nabehne pro vsechny pripojene PC s defin.limitnimi hodnotami. Jen tu a tam je potreba doladit nejake PC s XP (s konsolou, takze Profikama), kde se to zada natvrdo do sitove politiky.
Modem ma chronicky malo pameti pro protokolovani, je vzdy lepsi vypnout cacheovani v GUI modemu do logu. Zaprve to hlasi drive firewall, zadruhe to vidime, ze svetylka blikaji a modem se restartuje (teda pokud ma Zero konfiguraci zapnutou, on si to vyresi).
Kvalitu linky bych proveril primo v modemu, 23 dB je tak maximum, kolik zvladne, nez spadne. Pokud to kolisa, tak s pany od O2 se da hovorit pouze s techniky na miste pri revizi linky. Staci dobracke gesto na DSLAMU, a jsme pripojeni na IPTV okruhy, ktere maji sve DSLAMY. Udajne prioritni. Nikomu to pak nejede na vice, nez 7 Mbit. Ale mozna to nepada . Nevim, me ano, ze dne na den z pravidelnych 8,4 na 6,2.
Vede mi do baraku jeste optickej kabel, tak jsem jim ukoncil smlouvu.
Zatim procitam hory nabidek, ktere se na mne snesly z O2. A jsou tuze zajimave.
Linka mi najednou jede na 13,4 Mbit, dam si nacas.
Dnes se uz vsechny DSLAMy delaji na IP technologii, jen ty stare zustavaji na ATM, ale uz jich je mensina. Z tech novych se pousti IPTV nebo samotnej internet, je to jedno, jedinej rozdil je v tom, ze IPTV pouziva rezim Interleave a samotnej internet rezim Fast.

Interleave - lepsi korekce chyb, delsi ping (prozatim omezeni do 7Mbit), pro internet zadna vyhoda
Fast - malej ping, v pripade chybovosti to je vice poznat

Na padani linky nema nastavenej rezim zadnej vliv!