Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Win XP a 4x jadro

Standardní Win XP a 4x jadro

Mam stary povodny Win XP a potreboval by som vediet ci je mozno plnohodnotne ho pouzivat na nejakom 4 jadrovom procaku? Nerad by som totiz presiel na Vistu, lebo cim novsi system, tym je lenivejsi a zahltenejsi zbytocnostami. Celkovo by ma zaujimalo ako je to z vyuzitim 4x core procakmi, ma to uz vyznam, realne vyuzitie pre non-profi? Proste aby vsetky bezne procesy vo Windowse bezali sviznejsie? Je nejaky odporucaniahodny kvalitny clanok na tuto temu?
    Dakujem

Standardní Re: Win XP a 4x jadro

Citace Původně odeslal Majo1 Zobrazit příspěvek
    Mam stary povodny Win XP a potreboval by som vediet ci je mozno plnohodnotne ho pouzivat na nejakom 4 jadrovom procaku? Nerad by som totiz presiel na Vistu, lebo cim novsi system, tym je lenivejsi a zahltenejsi zbytocnostami. Celkovo by ma zaujimalo ako je to z vyuzitim 4x core procakmi, ma to uz vyznam, realne vyuzitie pre non-profi? Proste aby vsetky bezne procesy vo Windowse bezali sviznejsie? Je nejaky odporucaniahodny kvalitny clanok na tuto temu?
    Dakujem
    Prý XP podporují 4 jádra, viz.:

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=2&t=105163

Osobně nemám zkušenosti...
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

ja mam tedy takovej dojem ze moje XP nedokazi prelouskat ani 2 jadro. pri vytizeni je system linej , misto aby jedna aplikace pracovala s jednim jadrem a druhy jadro zajistovalo plynuly chod win XP tak toho sem se nejak nedockal. staci kopirovat nebo balit v raru a system je liny jak pytel pisku.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Mám podobnej dojem...

Tak k čemu dělají 4 jádrové, když už ani 2 jádrové neumí obloužit pořádně "nejúspěšnější operační systém všech dob"(kdesi takto psali o XP ).

A co ostatní OS(Vista, MacOs, GNU/Linux), jak jsou na tom s podporou vícejádrových procesorů?
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Unixy jsou na tom imho asi nejlíp co se týče efektivního využití vícejádrových cpu, ale Vista to taky zvládá dost dobře.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Unixy jsou na tom imho asi nejlíp co se týče efektivního využití vícejádrových cpu, ale Vista to taky zvládá dost dobře.
    Myslel jsem si to s těma Unixama

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
    Tak k čemu dělají 4 jádrové, když už ani 2 jádrové neumí obloužit pořádně "nejúspěšnější operační systém všech dob"(kdesi takto psali o XP ).

A co ostatní OS(Vista, MacOs, GNU/Linux), jak jsou na tom s podporou vícejádrových procesorů?
    Zase si vem, že XP je na trhu už cca od roku 2001 (?). Je zázrak, že to vůbec nějak (sice kdovíjak, ale...) podporuje

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Zase si vem, že XP je na trhu už cca od roku 2001 (?). Je zázrak, že to vůbec nějak (sice kdovíjak, ale...) podporuje
    Tak existují SP a podobně.

Linux(myslím jádro) je tu s námi od 17. září 1991, a pokud se nepletu, tak se pouze přidávají další funkce(a opravují chyby) a stejně podporuje lépe vícejádrové procesory(nevíte někdo od které verze jádra??) jak XP.

V tomto vidím velikou výhodu právě GNU/Linuxu, změníte jádro a rázem máte daleko více možností. A ani nemusíte měnit distribuci.

no jo, ale Microsoft...

no jo, ale Microsoft...
    jak to mám chápat?

No že přece od Microsoftu nemůžeš čekat, že bude dělat kdovíjaký změny... Prakticky už v době vypuštění dávno pracujou na novým systému a předělávání existujících je zcela mimo zájem.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

A ty bys prakticky zadarmo kompletne predelaval 5 let stary system, ktery navic i v soucasne podobe uspesne konkuruje vistam?
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

No že přece od Microsoftu nemůžeš čekat, že bude dělat kdovíjaký změny... Prakticky už v době vypuštění dávno pracujou na novým systému a předělávání existujících je zcela mimo zájem.
    Proč by se s tím zaobírali, když z toho nemají žádné peníze.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

XP jsou tu s námi prakticky už od roku 99, maj prakticky identický jádro a schopnosti s Windows 2000. Bavíme se tu tedy o NT5 řadě ala Win2000/XP.

U XP jde o to, že nevyužije více jader pro OS jako takovej a jeho chod. Což je inu dobře. Celá řada NT windows je taková. Podporuje více CPU. Jádro = CPU, tak to vidí systém a tak to v podstatě i je. U NT5 (Win2000/XP) je to myslim až 32 procesorů. To jak je využijete, je záležitost software- Pokud je psanej mutithreadově tak ano, pokud ne, žádnej OS to nezachrání. Bylo by velmi zlé kdyby samotnej OS potřeboval více jader aby nebyl línej, což se u Visty bohužel děje.

4 jádra člověk využije jen snad když často kóduje video. Jinak to akorát víc topí, žere a fláká se to.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 16.10.2008 v 22:49.
    The best Unreal Tournament maniac.

Je blbé, že jeden proces nedokáže využít více jader.

Njn, Visty O těch by se dalo napsat.

proces moze obsahovat 1 a viac thread-ov, a tym padom vyuzit viac jadier...
    Core 2 Quad Q8200 @ 3325MHz (1,28V) | Asus Maximus II Formula | Palit 9800GTX+ | 8GB A-Data 800+ EE | Noctua U12F | BenQ FP241W | Logitech MX518 | Logitech G11 | Logitech diNovo Edge

Visty, ale i XP, 2000 a dokonce i stará NT umí vícejádrové procesory.
    Je nutné ale mít vícejádrovou desku a CPU už při instalaci! Pokud změníš desku a CPU ale systém zůstane stejný, tak je vysoká pravděpodobnost, že to pojede jen na jednom.

WinXP (Pro) a Visty jsou "licencované" na 1-2 CPU (bráno fyzicky procesor na rozdíl od Win2000), takže pokud budeš mít desku se dvěma čtyřjádrovýma CPU, tak pojedou dokonce na 8 jádrech.
    Q. How does this licensing policy affect products such as Microsoft Windows XP Professional?

A. Microsoft Windows XP Professional and Microsoft Windows XP Home are not affected by this policy as they are licensed per installation and not per processor. Windows XP Professional can support up to two processors regardless of the number of cores on the processor. Microsoft Windows XP Home supports one processor.
    Naposledy upravil Paolo; 28.10.2008 v 02:30. Důvod: Citace Microsoftu
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Predinstalovane Win XP Home
    Založil Waliz v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.02.2007, 16:30
  2. Zahadne nabihani Win XP
    Založil carrot v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.08.2006, 17:09
  3. Jak nastavit sdílení souborů pod heslem v síti ve Win XP ??
    Založil Unz v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 24.11.2003, 13:44
  4. Jak nastavit sdílení souborů pod heslem v síti ve Win XP ???
    Založil Unz v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 02.04.2003, 00:02
  5. sit. hesla we WIN XP.........
    Založil Michal v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 12.02.2003, 13:24

Pravidla přispívání