Ahoj, chtěl bych se zeptat zkušenějších zda je velký rozdíl mezi těmito technologiemi ve skutečnosti. S-IPS by měl mít "lepší barvy" a slabší kontrast než S-PVA. Četl jsem, že někoho bolí z S-PVA oči apod. Která technologie je teda lepší?
Ahoj, chtěl bych se zeptat zkušenějších zda je velký rozdíl mezi těmito technologiemi ve skutečnosti. S-IPS by měl mít "lepší barvy" a slabší kontrast než S-PVA. Četl jsem, že někoho bolí z S-PVA oči apod. Která technologie je teda lepší?
Co treba zkusit hledat pomoci Googlume to vyhodilo toto http://www.svethardware.cz/art_doc-5...D002A0891.html a to jsem se ani moc nesnazil. V eng tam toho najdes urcite i vic
![]()
Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.
Díky, ten článek znám a mám přečtený. Myslel jsem to spíše ze zkušenosti. Teorie a praxe je někdy dost rozdílná. S-IPS (potažmo H-IPS) bude nejspíše dle teorie mnohem lepší než S-PVA, ale je to ve skutečnosti opravdu tolik znát?
S-IPS má vetší mřížku (2 elektrody na stěně), a menší kontrast, což S-PVA nemá. Naopak některé S-PVA se barevně blíží S-IPS (LED podsvícení). Proto mě zajímá jaké s tím máte zkušenosti v reálu...
Naposledy upravil pppaajjaa; 24.09.2008 v 21:51.
Dovolím si použít svůj příspěvek v obdobném tématu z jiného fóra:
"Eizo si vybudovalo pověst zejména na výborných IPS monitorech, pak se toho rozhodlo využít a začalo do profesionálních monitorů dávat S-PVA panely, které podle mne nejsou vhodné pro grafickou práci. Ano, mají výborné podsvětlení a elektroniku, ale stále zdaleka nedosahují kvalit S-IPS panelů (či AS-IPS a nejnovějších H-IPS).
Jejich hlavním problémem je gamma- či contrast-shift.
Je to efekt, kdy při pohledu ze strany se v oblasti tmavých odstínů zobrazí více detailů, což já osobně považuji za extrémně otravné a nevím, jak by se s tím mělo dát profecionálně pracovat tam, kde je kladen důraz na přesnost barev.
Nicméně není nad vizuální zobrazení
http://img220.imageshack.us/my.php?i...orshifthq1.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=sC7EozTCGSQ
Já osobně bych si raději pořídil LCD s TN panelem než S-PVA či A-MVA.
Jinak souhlasím a Aigorem, Eizo má výborný marketing, který v mnohých zemích vytvořil dojem, že jejich monitory jsou něco špičkového. Jenže od té doby, co místo nejdražších IPS panelů používají *VA či TN, tak už tomu není."
NEC 2690 (25,5" H-IPS)
Bigesi sleduji vaše příspěvky už delší dobu a vaše příspěvky jsou úžasné perly.
S-IPS panel je opravdu TOP v technologiich co se týče nasazení v grafickém průmyslu, ale tak jako všechno je to otázkou kdo ten či onen panel vyrobí. Tady jako nikdy předtím platí že "Když dva dělají totéž není to totéž" EIZO vsadilo na špičkové výrobce S-IPS panelů jako jsou HITACHI, IDtech, Mitsubichi, ale nemotejte sem LG které je se svými S-IPS jako Moskvič mezi Mercedesy.
Bohužel Top výrobci IPS panelů přestali panely komerčně vyrábět,protože při dnešních požadavcích trhu (za málo peněz hodně muziky) se jim výroba a výskum nerentuje a svůj výskum orientují na nové technologie. Nehledě na to, že vývoj S-PVA,MVA taky celou dobu nespal čehož je důkazem právě EIZO se svojí špičkovou elektronikou které dokáže z S-PVA udělat silného konkurenta S-IPS.
Výsledky které EIZO dosáhlo a dosahuje není jenom věcí marketingu. Monitory Eizo je zboží ,které se prodává na doporučení mezi uživateli nikoliv letákem do schránek. Věřte mi, že český fotograf,grafik není ten typ zákazníka, který se nechá jen tak nachytat na marketing "stříbrných rámečků a kosmické parametry taiwanských monitorů"!
Jsem rád, že Eizo hájí své výrobky, ještě aby ne, za takové ceny.
A vy jistě nebudete plivat do studny, ze které pijete.
Jestli mát edost odvazy hájit je i na poli mnohem intenzivnějších bitev, navštivte toto místo: http://www.hardforum.com/forumdisplay.php?f=78
NEC 2690 (25,5" H-IPS)
Nevím v čem je intenzivnější možno v počtu stejných příspěvků točících se v kruhu kolem počtu pixelů a subpixelů. Raději zůstanu na českém fóru kde je největší počet grafiku a fotografú na počet obyvatel. Dohadovat se a vysvětlovat rozdíl mezi pixelem a subpixel se mi už nechce. Díky za nabídku.
Naposledy upravil NANAO; 10.10.2008 v 15:42.
Tak ono máte vlastně "pravdu" oba dva, jen je potřeba udělat 1 + 1, aby z toho vyšly ty 2, které říkají prakticky všechno.
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
Neboj, u OLED taky budou problémy. Např. různě rychlá degradace jednotlivých barev.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
Asi před rokem nebo dvěma se někde mluvilo o novém vynálezu australských vědců - laserový projektor či co. Mělo to být úžasné, levnější na výrobu než LCD, bezproblémová životnost atp... A pořád kde nic, tu nic![]()
Love 'murican gas-guzzlers...
Chevrolet Camaro '79, 5L V8
Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)