Viz výše... Jen bych poznamenal, že uvádět jako hodnocení kvality OS "design" v situaci, kdy si můžeš do Linuxu i Windows opatřit tolik motivů vzhledu, až to není hezký, mi přijde trošku scestné...
Co se týče výběru konkrétního, tak ti asi nic nebrání jet podle tvého "žebříčku posranosti" a konfrontovat jej s předpokládanými aplikacemi, které chceš používat... Čili pokud vše co potřebuješ splní Mac, tak si ho klidně vem, jak na tebe koukám tobě to bude stejně asi celkem jedno, hlavně když budeš "cool" že nepoužíváš ty "pos*ný Windows ani ještě pos*nější Linux"
Jenom všeobecně bych podotkl, že pokud chceš hrát hry, hodně her a všechny novinky, tak jdi do Windows. Na Linuxu Windowsí hry občas fungují taky, ovšem ne vždy a někdy jsou s tím potíže... Co se týče Maca, tak tam jsem přímo hry nikdy mastit nezkoušel... Některý hry mají Mac verzi, nicméně nevím jak je to tam třeba s emulací Windowsích her...
Předně si ale opravdu srovnej v hlavě, co od toho očekáváš a případně zda ti jde o účelnost nebo jen o "feeling", že jsi členem jakési lišící se menšiny, a potřebuješ si připadat "cool" (tak na mě při vší úctě Tvůj příspěvek trochu působí)...

Odpověď s citací