Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Signál wifi v bytě

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní Signál wifi v bytě

Tak jsem si celý nadšený koupil tento router:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39130

a wifi kartu do PCI:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27803

Bohužel mezi obývákem a pracovnou je několik zdí a signál přes ně neprojde. Na router jsem dokoupil lepší anténku 7dBi. Na tu wifi kartu zatím nic. Už to stálo dost peněz na to, abych měl router položený u PC.
    Je nějaká možnost, jak signál zesílit? Nebo mám prostě smůlu, a budu muset mít natažený kabely přes celý byt?

Díky za ochotu
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní Re: Signál wifi v bytě

Ja nevim co mas, za byt, ale mne wifi funguje spolehlive po celem 3+1 panelakovem byte.

Predpokladam, ze jsi zkousel dat PC nekam bliz a vyzkousel tak, ze neni problem nekde jinde

No ja se wifinou zivim, a nase heslo ve firme je "kabel je kabel"

Tohle je dost idividualni zalezitost, v panelaku nam Wifi sla paradne pres 3 zdi, doma mam problem pres 1 a to mam u lokalu 12dBi vsesmer Tj. zalezi co je ve zdich atd, predem se neda rict, jestli nekde bude lokalni wifi chodit dobre nebo spatne.

Co pomaha - prepnout WiFi do rezimu B (11Mbit), pouziva jinou modulaci nez Gcko a daleko lepe prochazi pres prekazky. Tema 7dBi antenkama urcite nic nezkazis, u PC je vhodne sehnat si takovou tu antenku na drate, protoze jeden z nejvetsich problemu je prave antenka schovana za kovovym kejsem.
    Jeste se muzes zkusit podivat do site survey v routeru, zda se nerusie s nejakou jinou lokalni wifi (vetsinou bejvaj na kanale 11 v defaultu), ale to nebyva moc obvykle.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    285

Mám 3+1, PC jsem nezkoušel dát blíž, blíž sem dal ten router A to funguje tak jak má. Když router odnesu o kus dál, signál zůstává podobný (ukazuje to 4/5čárek), pak zahnu za roh, a je po spojení, sice to stále ukazuje cca 3-4/5 čárek, ale spojení netu je fuč. Nenapadá mě nic jiného, než že neprojde signál. Teoreticky by šlo protáhnout tu antenku z wifi síťovky dál,ale nevím, jestli se dá vůbec nějaká "prodlužka" sehnat.

Antenka na drátě u PC je, zkusím přehodit do režimu B, to jsem nezkoušel. Co je survey v routeru netuším, ale pohrabu se v tom. Našlo mi to asi 2 lokální sítě. Co se týče kanálů, tuším, že jsem zkoušel dát kanál 13, ale nevím, jestli sem to potom nevrátil zpátky.

Jednoduchý náčrtek bytu jsem hodil do přílohy. To uprostřed je koupelna/WC, tam by snad nic železobetonového být nemělo, ovšem co je v těch ostatních zdech netuším.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil mejla; 10.10.2008 v 08:54.
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Rovnez 3+1 barak, wifi AP (starej Ovis 1120) 2dB antenka na nem a signal mam vsude vic nez dostatecny (a to jsem vsude prakticky za minimalne dvema zdmi neli tremi), takze pokud nemas mezi routerem a prijimanym zarizenim 3 zelezobetonove metrove zdi, pak bych hledal problem jinde.
    Pokud mas skutecne nejakou brutalne neprostupnou zed, pak na router bych dal tedy potrebnou metraz kabelu (cim kratsi, tim samozrejme lepsi), ten bych protahl dirou v one zdi a na nej nasadil tu 7dB antenku. Jine levne reseni moc neni, nejsem v tomhle zrovna profik, nicmene nejake repeatery nebo nejaky podobny silenosti, to se mi zda na byt docela problematicky a drahy.
    Jinak obecne (jak opet pripominam - nejsem odbornik), ale wifi je docela nepredvidatelna zalezitost, co by teoreticky melo bez problemu fungovat, muze mit problemy a zase naopak nekdy teoreticky spatne proveditelne spoje bezi bez problemu. Zalezi prave na zastavbe (jak signal a cim prochazi, od ceho se odrazi), jak je pasmo zaruseno atd atd.
    Naposledy upravil tiktak; 10.10.2008 v 08:55.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Podepisuji se presne pod to co tu napsal Caleb. Drat je drat
    Ano, lepsi by si mel 1120 za par stovek. Je v "Bcku" a to je na tve pouziti daleko vhodnejsi. Nicmene zkus ten stavajici model prepnout primo do Bcka a uvidis. Take si proskenuj kanaly a zkus postupne ty na kterych nic nenajdes a maji alespon jeden vedlejsi nahoru i dolu volny. Prolez byt sobe a sousedum a povypinej ruzne bezdratove prenasece obrazu, ovladani topeni, chuvy, vysilacky, telefony a pod.

Edit: nebydlis nahodou v byvale mistnosti s rentgenem?
    Naposledy upravil Arg; 10.10.2008 v 10:39.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    285

No jo, já chápu, že drát je drát, ale to prostě mýmu protějšku nevysvětlíš. A bude brblat a bude brblat

S těmi kanály je to dobrej nápad, vyzkouším. Když jsem ho kupoval, říkali, že se mu může zvýšit výkon, ale já nikde žádný tlačítko/kolečko na zvýšení nenašel, a v nastavení routeru jsem taky nic neviděl, nevěděl by někdo?

P.S. S tím rentgenem ani nestraš, nějaký záření by tu klidně bejt mohlo Liberec je tím známej, že je položenej na radonu .
    Naposledy upravil mejla; 10.10.2008 v 11:09.

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    285

Hlásím, že se mi to rozchodit nepovedlo, z vedlejší místnosti je to v poho, ale dál už to neprotlačí. Zatím jsem tedy dráty zavedl do vedlejšího pokoje, uvidíme co dál. Každopádně díky za ochotu.

Citace Původně odeslal mejla Zobrazit příspěvek
    No jo, já chápu, že drát je drát, ale to prostě mýmu protějšku nevysvětlíš. A bude brblat a bude brblat

S těmi kanály je to dobrej nápad, vyzkouším. Když jsem ho kupoval, říkali, že se mu může zvýšit výkon, ale já nikde žádný tlačítko/kolečko na zvýšení nenašel, a v nastavení routeru jsem taky nic neviděl, nevěděl by někdo?

P.S. S tím rentgenem ani nestraš, nějaký záření by tu klidně bejt mohlo Liberec je tím známej, že je položenej na radonu .
    Zvyseni vykonu - prakticky kazdej wifi router nebo AP ma moznost nejaky regulace vykonu (alespon co znam ja), prostuduj poradne manual. Nicmene z vyroby byvaji defaultni nastaveni vetsinou na skoro plnej vykon, takze i tak to asi nevyresis. Nicmene manual bych byt tebou prostudoval, vykon se vetsinou ridi pres http rozhrani nebo nejakej obsluznej software.
    A i tak musis mit fakt zelezny steny, ja schvalne chodil doma kolem baraku a signal z wifi bez problemu chytam na slusne urovni i na nekolik desitek metru okolo domu z kazde strany a to jen na PDAcku (kdybych vzal do ruky notebook, tak diky vetsi antene notasu bych poposel jeste podstatne dale a byl bych OK), tedy pres hodne zdi a o to bytelnych obvodovych. A jak jsem psal, tak na 2dB antenku, APcko mam hozeny na PC kejsu a vykon snizenej na stredni z moznosti asi 5ti vykonovych stupnu.
    Tedy nerikam, ze to neni nemozny nic nechytit za druhou stenou, ale je to spis hodne podivny

EDIT: ikdyz ted jsem zbezne koukal, ze tvuj model asi regulaci vykonu nedisponuje, nicmene to jsem jen fakt zbezne kouknul
    Naposledy upravil tiktak; 13.10.2008 v 16:00.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Nemas moznost obe zarizeni vyzkouset s jinym "protikusem"
    Proste od kamarada pujcit a nastavit shodne, nejak se mi to nezda, nekde bude nejaka bota.
    Hlavne tu kartu, nebo alespon misto te karty jeste jedno AP do klienta.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Smile Re: Signál wifi v bytě

Zdarec možná to neni aktuální ale mám starou wifi WL-5450AP a když se bezdrátově připojuji třeba s mobilem po bytě tak vůbec nemám signál ani ve vedlejší místnosti... mám tam i připojenou tu anténku co byla v balení.Dignál mam jen v místnosti kde je připojená mam ji umístěnou na stole.Nevíte někdo proč nemam signál? Zdě jsou tlustý 40cm a jsou z kamene.Díky za odpovědi

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

A na NTB to chytneš? Blbne jen mobil nebo veškerá jiná zařízení? Jinak vedlejší místnost by to mělo dát, já se bez potíží připojím v 4+1 k AP na opačném konci bytu...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

notebook nemam ale mobilem se normálně připojim na wifi jenže ten wifi signál neprojde zdma nebo je někde rušení nwm jdou třeba připojit dvě anténky pomocí nějaké rozdvojky??

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Internet přes wifi v bytě
    Založil celebris v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 02.03.2008, 15:42
  2. Wifi signal
    Založil R4zor v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 15.08.2006, 15:34
  3. slabsi signal wifi po dome - lepsi antena....
    Založil epidot v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 09.05.2006, 20:31
  4. Čím nejlépe měřit signál WiFi ?
    Založil celebris v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.08.2005, 16:21
  5. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20

Pravidla přispívání