Co se týká pokračujících teleobj, tak se připojuji k názoru wonga. Také jsem před časem sháněl nějaké levné tele a skončil jsem u téměř "budgetového" Tamronu 55-200. Je velmi levný, relativně lehký, sice pomalu, ale zato relativně přesně ostří. A na tuto cenovou mi přijde hodně slušně ostrý. Samozřejmě Canon 70-200 nebo Sigma 70-200 jsou uplně o něčem jiném, ale to i cenově.

Co se týká Canon 55-200 USM II ostří neslyšně (USM), ale nemá žádný ostřící kroužek - nutno kroutit vyjíždějícím tubusem... jde to, ale je to "divný" (hlavně na 55mm). Ale i když je to USM, tak mi poměr cena/výkon nepřijde moc přesvědčivý.

Canon 55-250 mě abych řekl pravdu taky nepřesvětčil poměrem cena/výkon. Mít IS je sice super, ale neni tak účinný, že bych dokázal v umělém osvětlení fotit na 250 bez blesku s jistotou ostré fotky. A přišlo mi, že díky IS ten obraz v objektivu až moc dlouho "plave".... nevim. Toto je subjektivní dojem. U jiných IS jsem si toho tolik nevšiml.

Tamron 70-300 neznám... ale jestli alespoň trošku slušně kreslí, tak rozsah je fajn a cena taky....

Třeba Ti to v rozhodování pomůže....