Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
jan555:
díky za názor. Jako majitele XL20 se chci zeptat, jestli rušivě nevnímáš aktivní ventilátor, nebo nějaké jiné drobnosti..??
Ne, nevadí mi nikdy. A že tam je poznám jen večer, když mám doma ticho a panel po delším běhu vypnu (prostě je slyšet, že se něco změnilo). Řekl bych, že si ho můžeš poslechnout (např. v Praze na BBCentru v showroomu Samsungu ho mají/měli), ale tam asi neuslyšíš nic. Jen dodám, že mám všechny profily zkalibrované na jas v rozpětí (tuším) 75 - 115 cd/m2 a předpokládám, že pokud má někdo jas nasolený, tak může po delší době větrák běžet rychleji (a hlučněji).

A mně osobně od posledního updatu softwaru (který radikálně zrychlil kalibraci) nevadí reálně nic, pro svoje potřeby bych těžko hledal co lepšího (co do kvality obrazu, ovládání a různé featury mají typicky NEC a Eizo o dost jinde) a už vůbec ne za tyhle peníze, snad jen jasové čidlo by ten panel mohl mít (ale to by se asi těžko slučovalo s tím, jak funguje). Jediné, co je, je zjevně nevyrovnaná kvalita, hlavně tedy v otázce sond - prostě nefungují všechny stejně (ale to bohužel není neobvyklé ani v retailu a mě to netrápí, protože mi všechno od začátku doteď funguje perfektně).