Předem řeknu, že LP2475w jsem neviděl, tudíž je moje reakce teoretická, ale jsem přesvědčený, že velmi k věci ... Tohle:
Citace Původně odeslal Biges Zobrazit příspěvek
Tak NEC 2690 je sice dost dobrý, ale jeho sRGB emulace také není nějak slavná. Mně docela vyhovuje, ale mohla by být kalibrovatelná.
je z mého pohledu jedna z klíčových věcí, kterou stojí za to se zabývat.

Věc se má asi takhle - wide-gamut panely jsou velmi populární, mají obecně jedno ale a to je přesnost barev v menším gamutu, typicky v sRGB. A měření sondou tohle zcela vypovídajícím způsobem obvykle neukáže - většinou reportuje některé konkrétní barvy, což automaticky neznamená, že např. jiná barva ve stejném kanálu nemůže být ujetá víc. Přitom levnější panely neumí gamut efektivně omezovat a pokud to alespoň nějak dělají, tak v sRGB modu, který ale obvykle není nejlépe kalibrovatelný, protože v něm nejdou ovlivňovat některá nastavení (např. nastavení R/G/B kanálů). Dražší panely s HW profily (a obvykle kalibrací) tohle dovedou mnohem, mnohem lépe, stále jsem však neviděl wide-gamut panel, který by byl schopný zcela přesného sRGB (většinou mají menší problémy v R a/nebo B kanálu) tak, jak to dovedou špičkové panely s nativním sRGB.

Když tohle převedu na tvoje požadavky a řešené modely, tak se domnívám, že:

1. Pro editaci fotek bude XL20 mnohem vhodnější. Má schopnosti, o kterých se předpokládaně LP2475w ani nezdá, extrémně přesné a kvalitní AdobeRGB a velmi dobré sRGB.

2. Pro "kancelářskou" práci bude s výjimkou předpokládaně nepříliš kvalitního sRGB (nepřesných barev) LP2475w pravděpodobně vhodnější - především IPS panelem, který je pro dlouhodobou práci podle mého obecně nejlepší (SA-SFT je tedy ještě lepší, ale to už je jiná písnička). A byť je XL20 z tohohle pohledu imho zdaleka nejlepší PVA i MVA panel, který jsem viděl, tak kvalitní IPS je v tomhle (alespoň pro mě) lepší.

Jinak je asi zřejmé, že tyhle dva panely jsou jako kočka a pes, XL20 je zaměřený na kvalitu obrazu a v některých dalších věcech zaostává za běžnými, levnějšími panely (jako jsou vstupy, možnosti přímého nastavení panelu, atd.), mně třeba 24" 1920x1200 nevyhovuje, ale přesto vím, že pokud někdo kouká na panelu na filmy, je to výrazný rozdíl (a pokud na FullHD, tak ještě výraznější). Doporučuji osobní vyzkoušení obou panelů a hlavně toho HPčka - nejlépe si vzít set fotek, které velmi dobře znáš a podívat se na ně na tom konkrétním panelu. Obratem bys měl vidět, jestli to pro tebe použitelné je, nebo není, to ti nikdo jiný nepoví.

btw: 2690 je hodně dobrý panel a určitě bych do výběru zařadil, nakonec to bude dost pravděpodobně právě ten, který pořídíš ...