Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Nepodceňujte defragmentování :)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Nepodceňujte defragmentování :)

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    OT: vas bych mel dovest nasemu ITakovu ... Jeho ukol odinstalovat stare office a provest instalaci novych => 2x WinXP defrag PRED odinstalovanim. Pak 3x defrag PO odinstalovani. Instalace novych Office a nasledne 1x defrag. Pul dne zabiteho casu. Zacit mi to na mojem PC, tak mu to VNC odinstaluju. /OT
    Není tak trochu idiot?

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

No nevim panove, defragmentace pri dnesnich velikostech disku ponekud postrada smysl. Pokud totiz mate na ulozisti rozumne mnoho(tedy spis malo ) mista, tak se (rozumny) system postara o to, ze soubory budou ulozeny v celych blocich. Pokud navic pouzivate nejaky to pole, tak defragmentator vi prd o tom, jak sou nebo nejsou data ulozeny fyzicky.

Takze za cenu mnohahodinoveho trapeni disku ziskate naprosto nepoznatelny a nemeritelny bonus k rychlosti.

No a na netocivych ulozistich je to kravina uz uplne, vzhledem k tomu ze seek je v mikrosekundach.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Moje řeč. A co se konkrétně woken týče, od přechodu na NTFS se to nijak moc nefragmentuje pokud je dost místa.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    No nevim panove, defragmentace pri dnesnich velikostech disku ponekud postrada smysl. Pokud totiz mate na ulozisti rozumne mnoho(tedy spis malo ) mista, tak se (rozumny) system postara o to, ze soubory budou ulozeny v celych blocich. Pokud navic pouzivate nejaky to pole, tak defragmentator vi prd o tom, jak sou nebo nejsou data ulozeny fyzicky.

Takze za cenu mnohahodinoveho trapeni disku ziskate naprosto nepoznatelny a nemeritelny bonus k rychlosti.
    Pokud bych měl ten danej disk JEN a POUZE na ty filmy, pak máš rozhodně pravdu. Pokud je to běžnej disk, se kterým denně pracuju (a imho to tak má většina běžných uživatelů) - au.

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Moje řeč. A co se konkrétně woken týče, od přechodu na NTFS se to nijak moc nefragmentuje pokud je dost místa.
    To je nesmysl. Měl jsem udělat screen z analýzy mýho disku...
    Fragmentuje se to úplně stejně. Stačí ten disk dostatečně zběsile používat.
    Příklad: Stáhneš pár HD ripů. Pak chceš známýmu reinstalovat komp. Zkopíruješ si na disk instalačku XP. Mezitím se ti sosá dalších pět filmů. Tu kopii instalačky projedeš nLitem, vypálíš - ale ty data na disku necháš. Dososáš filmy... Ripneš pár DVD, převedeš do nějakýho kompaktního formátu. Za týden si vzpomeneš, že se ti po disku válí nějakej bordel. Smažeš tu instalačku XP, ale zároveň ripneš další DVD/stáhneš film/cokoli. Instalačka XP je pár tisíc menších souborů. Kontrolní otázka: jak se ukládají data na disk? Odpověď: na první volný místo... Kapišto?
    Naposledy upravil Octopuss; 28.09.2008 v 21:22.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Kdyz sosam, tak mam vzdy vse nastaveno tak, aby se vytvoril kompletni prazdnej soubor = je uplne sumak jesli mezi tim na disk das dalsich 100 veci.

Data se na prvni volny misto uz hodne dlouho neukladaj kapis ? Takhle se chovala FATka za dob DOSu. Primarne se data ukladaj na prvni volny misto, kam se vejde celej soubor, teprv kdyz se takovy nenajde, tak by se mel najit co nejvetsi blok a uklada se na nej a pro zbytek se opet hleda nejmensi vhodny prazdny blok ....

Samo, neco jinyho to je, pokud mas jeden soubor, kterej se ruzne zvetsuje/zmensuje (napr databaze), ale kolik takovejch souboru mas na disku ?

=> pokud udrzujes na disku rozumny prostor (pri TB velikostech by melo 5% bohate stacit) tak se fragmentuje minimalne.

Nehlede na to, ze normalni lidi maj na system oddelenou partisnu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Kdyz sosam, tak mam vzdy vse nastaveno tak, aby se vytvoril kompletni prazdnej soubor = je uplne sumak jesli mezi tim na disk das dalsich 100 veci.
    Tohle ti ale moc nepomůže, když máš volný místo rozkouskovaný na miliardu segmentů...

Data se na prvni volny misto uz hodne dlouho neukladaj kapis ? Takhle se chovala FATka za dob DOSu. Primarne se data ukladaj na prvni volny misto, kam se vejde celej soubor, teprv kdyz se takovy nenajde, tak by se mel najit co nejvetsi blok a uklada se na nej a pro zbytek se opet hleda nejmensi vhodny prazdny blok ....
    Hm, moje zkušenost hovoří jinak... ALE možná že u mě byl problém v nepoužívání toho co popisuješ v první větě

Nehlede na to, ze normalni lidi maj na system oddelenou partisnu.
    To samozřejmě mám, ale právě s touhle oblastí se hýbe - alespoň u mě - asi nejmíň.

Tyjo, tak mi z OO poslali aktualizaci a najednou to jede jako drak... Uděláme Diskeeperu papa

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Dobrej program na defragmentovani...
    Založil Wiruss v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 17.10.2005, 20:56

Pravidla přispívání