Takže jsem to zkoušel s RMCLOCKem. Chová se to naprosto stejně, jako s CnQ. Mám takové tušení, že to bude CPU, přestože jsem odzkoušel 2 různá, ale stejné modely. Nebo se to bude alespoň motat kolem tohoto problému. Například ihned po startu mi BIOS hlásí kolem 25-30st. Po několika minutách je na CPU podle BIOSu cca 40st. Pakliže naběhnou WinXP, tak CoreTemp a RMClock hlásí teplotu jednoho jádra 7st a druhého 12st. Rychle resetnu počítač, kouknu do BIOSu a je tam těch 40st.
Pokud naběhnou Win bez koukání do BIOSu, hlásí teploty na jádrech zpočátku třeba jen 3 a 7st. Dokonce jsem zkoušel i dvě různé verze CoreTemp - a hlásí to samé.
Pokud s RMClock nastavím nejnižší napětí jen 1,2V a ne 1,1V, už se mi to neresetne po studeném startu, až to třeba jen zatuhne.
Udělám si čas a na jinou instalai Win vyzkouším ještě 4600+ nebo 5200+. Mám je v práci. Ale nechci, aby se mi kvůli jednomu odzkoušení spouštěla kativace Win. Čistou instalaci na jiném hdd nemusím 30 dní aktivovat a já na to odzkoušení potřebuji jen pár dní...
PS - taky jsem zapomněl, že jsem nahrál nový BIOS, který se na webu objevil - F2a, ale žádná změna.

Odpověď s citací