Monitor mám doma druhý den, i s poštovným vyšel na 5840 Kč.

Nastavení barev je do velké míry subjektivní, já jsem zvolil propojení DVI, barvy sRGB, jas jsem z původní hodnoty stáhl na 48 (ze 100). Vadný pixel jsem neobjevil, po otestování několika zběžných ukázek z filmů avi, wmv a dvd jsem žádné "duchy" nezjistil. Testoval jsem i pár her (ale bohužel žádné akční střílečky nemám) a odezva opět v pořádku.

Jediné, k čemu mám výhradu, je zde už zmiňované pískání. Zesiluje se při ručním (onscreen nastavení monitoru) zvyšování jasu, takže při hodnotě 70 ze 100 je to už poměrně slyšitelné. Sluch mám vynikající, takže jsem to musel vyřešit tak, že jsem na monitoru nastavil maximální jas, při kterém už to nepíská (nebo jen velmi málo), což je hodnota 48, a chybějící jasnost jsem zvýšil softwarově pomocí nástroje ke grafice nVidia. Toto doporučuji i vám ostatním.

Po počátečním rozladění z toho, že to bohužel píská, jsem po výše zmíněných úpravách spokojen a budu doufat, že se tato vlastnost nebude zhoršovat. Diskusi budu sledovat dál a pokud budu moci, rád odpovím.