No právě, z vlastní zkušenosti. Ono je jedna věc, že tvůj foťák umí kropit rychleji a jsi na to zvyklý, co jde a co nejde je trochu jiná. Myslel jsem tím přesně jen to, že drtivá většina reportážních fotek do příchodu D300/D3/D700 byla nafocená s těly s maximálně 5 fps a za ten rok se na tom faktu nic nezměnilo, takže problém to není (přestože vyšší rychlost nabízí lepší možnosti).
Právě v tomhle případě tam imho hrají ale fakt velkou roli C-AF schopnosti a výkon. Já když na tohle použití porovnám D300/D3 s A700/E-3 (a předpokládám, že jak S-AF, tak C-AF bude u A900 obdobný jako u A700), tak nutně dojdu k závěru, že vyšší rychlost burstu třeba mě moc nezajímá a vysvětlím proč ... Konkrétně těla A700 a E-3 (a právě předpokládám A900) mají extrémně rychlé S-AF ostření a ve srovnání s novými Nikony extrémně primitivnější a méně schopné C-AF. V praxi to vede k tomu (na E-3 to mám odzkoušené velmi dobře a na A700 mi to přišlo dost podobné), že spousta věcí se dá fotit na S-AF, protože to AF stihne a díky ne zrovna nejschopnějšímu C-AF se dá dostat při porovnání C-AF a S-AF dvěma různými cestami k obdobným výsledkům. A nové Nikony se liší tím, že tohle imho jde mnohem hůř, resp. že mají opravdu zmáklý tracking. A osobně se domnívám, že umět A700 nebo E-3 třeba 7 nebo 8 fps a nové Nikony "jen" třeba 5, tak by měly ty Nikony stejně lepší úspěšnost díky (mnohem) lepšímu C-AF.
Ok, Nikony mají obojí (a taky třeba ve třídě D300 na C-AF nic stejného nebo lepšího imho rozhodně není), ale mít A900 C-AF schopnosti Nikonu, tak bych to považoval prostě za lepší volbu než upgrade z 5 fps na 7.
ISO se imho nastavuje více nebo méně blbě snad u všech současných těl těchhle tříd. Buď to potřebuje obě ruce, nebo kroucení jedné. A900 je v tomhle zjevně obdoba A700 a sice nevím, jak to používají majitelé, ale předpokládám, že buď mačkají ukazováčkem ISO čudl a točí palcem, nebo naopak (přední a zadní kolečko pracují s jiným EV stepem, což mi přišlo super) a je to sice případ ekvilibristiky, ale na jedné ruce (třeba u D300 je ISO button na levou ruku a funguje tuším jen zadní kolečko). Takže celkově by mi to přišlo slušné řešení a ISO hodnota při změně v hledáčku vidět snad je, ne? To by mohlo stačit ...
btw: zajímavé ty postřehy o využití AutoISO - já chci mít maximum věcí pod kontrolou, ale asi to na konto tvých postřehů taky někdy zkusím ... Nikon to má dobře nastavitelné, jen nechápu, proč není AutoISO jen další hodnota a musí se pro to do menu (aspoň pokud se dobře pamatuji).