Nahodou sem si dneska hral s predprodukcnim vzorkem asi pulhodky a muj rychly zaver je ze je to pomerne kvalitni studiovy fotak, ktery se da vzit ven i na krajinkyNa reportaz si ho ale nedokazu moc predstavit - ma pomale seriove snimani a nektera tlacitka se sotva daji nahmatat, natoz kdyby mel clovek rukavice, tak asi pesek. Logika ovladani je pro mne nikonistu zprvu nezvykla, ale po chvili sem se i celkem orientoval, ale i tak to ovladani neni pohotove a clovek se musi koukat na fotak co dela a nastavuje a nektera tlacitka sou dost nepristupna. Jinak grip je hodne dobre zvladly, ruku na nem mate v ose objektivu, vec nevidana
) a pri jeho nasazovani neni potreba vylamovat bateriova dvirka, staci je proste nechat vyklopena a prisroubovat grip
Co je na tele fantasticke tak je hledacek, opravdu velky a jasny, bohuzel stavovy display v nem je titerny a nezobrazuje ISO a expozimetr je mirne neprehledny, protoze kdyz ste mimo rozsah blika na nem jen mala sipecka ze mate rolovat na tu kterou stranu a da se to dost rychle prehlednout. Zkousel sem ho s par objektivy a nejvic mne vzalo rybi oko. Tak neuveritelne mnozstvi detailu na clonu 8 bez toho aniz by byly rohy nejak mazle, sem nevidel) Jinak nejake delsi (pevna) skla mne prekvapily hnusnou aberaci na plnou diru.
Jinak ten super novy blesk ma hodne dobre zvladle vyklapeni - to je treba videt an vlastni oci
Fotky sem prohlizel jen na displey, ktery je pekny jak u Nikon D300 a na ISO 800 to uz trosicku sumelo, na ISO 3200 s nastavenim barvicek na NIGHT to slo, ale s VIVIDem to bylo bleee...