samozrejme, pri trvalejsich a vetsich odberech se sepisuje smlouva, ale ne pri jednorazovem odberu 50tis, ktery nebyl nikdy predtim ani nikdy potom.
viz treba obchodni podminky pro podnikatele u CZC, alzy atd...vsude je soucasti, ze se vraci cena adekvatni cene pri reklamaci (u nakupu dle obchodniho zakoniku) - a pokud mam dobre informace, tak CZC ani alza nesepisuje s kazdym podnikatelem co tam kdy nakoupil smlouvu a presto to tak funguje
nevim, kde bych takovou osobu hledal. samozrejme, urcite nekdo z reselleru bude mit nekde ulozene nase obchodni podminky v roce 2006 a tudiz by to mohl dokazat, ale vzhledem k vzajemnemu obchodnimu vztahu s danou firmou by urcite nebyl takovy clovek uznan jako verohodny (nezavisly)...
obvykly stav veci je takovy jako jsem psal - neznam IT distributora nebo resellera, ktery by vracel celou castku. vzdy je to castka v aktualni vysi ceny zbozi...
s tim soudem to tak asi dopadne...protoze proste ja se z principu nevzdam. obchodni pravo i reklamacni rad je proste imo na nasi strane...dukazy o aktualni doporucene cene vyrobce v dobe reklamace sehnat muzu...
k tomu btw: aktualni cena = cena noveho vyrobku nyni. opotrebeni = dalsi snizeni ceny vyrobku z duvodu poskozeni nebo nedodani kompletu. uprimne, to opotrebeni vubec neresim, jestli jim vratim 1.8k bez DPH nebo 2k bez DPH je mi jedno, jde mi hlavne o ten fakt vraceni adekvatni ceny v dobe reklamace...