Výsledky 1 až 25 z 45

Téma: DSLR vs. (kino)film

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní Re: DSLR vs. (kino)film

no-X:

Dovolim si zlahka nesuhlasit. Posobila impozantne, pri skumani z 30cm, to ano. Lenze fotky/obrazy o takej velkosti (1.5x1.5m) si obvykle pozeras minimalne zo vzdialenosti 1-2m, niekedy viac. A tam je skutocne jedno, ci pouzil 35mm alebo stredoformat, pretoze detaily nerozoznas - presne ako Ti uz jan555 napisal.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Standardní Re: DSLR vs. (kino)film

Ale já neřeším, jestli poznáš detaily z 5cm nebo 5m, pouze upozorňuji na to, že analogový středoformát umožňuje dosažení vyššího rozlišení, než digitální. Před časem tu totiž padl dogmaticky podaný názor, že 1Ds "vydrtí" všechny analogové středoformáty. Tehdy jsem neměl vhodný podklad pro to, abych to mohl vyvrátit, teď jsem se k němu dostal, proto jsem tohle vlákno oživil.

K jakým účelům bude výstup použitý je už druhá věc a tu ani neřeším. Samozřejmě to nebude na fotky 10x15 do alba, ale možností je hafo (od astrofotografie, letecké snímky, archivaci... taky jsem tu před nějakou dobou zmiňoval projekt Gigapixel)
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Panasonic Dslr
    Založil sx02 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 07.08.2007, 23:50
  2. Jaký základní objektiv pro Canon DSLR
    Založil tominek v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 68
    Poslední příspěvek: 03.04.2006, 16:30
  3. poradte pls DSLR (nejspise Canon 350D, 20D,...)
    Založil tominek v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 06.03.2006, 11:32
  4. Objektivy k DSLR - jaky ze setu
    Založil jecnak v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 06.09.2005, 19:43

Pravidla přispívání