No, to je ono ... Je jasné, že cílem bylo hodně rozostřené pozadí (malá hloubka ostrosti), ale vede to k tomu, že je neostrá většina květu a v tomhle případě by měl být imho ostrý celý. Vzdálenější okvětní lístky jsou celkem v pohodě, ale ty v popředí jsou velmi neostré a mě to ruší.
Existují na to řešení - pokud by pomohlo přiclonění jen o několik clonových čísel (v tomhle případě asi i se zaostřením na o chlup kratší vzdálenost), dá se to korigovat v post-processu (o ekvivalent jednotek f-stopů rozostřit pozadí), ale za mnohem jednodušší a asi i s lepším výsledkem bych v tomhle případě považoval práci s tou kytkou přímo na místě - je to zjevně focené v úhlu "zeshora dolů" a prosté "ohnutí" té kytky tak, aby se zmenšil úhel (tj. osa objektivu by byla třeba horizontálně) by to mohlo vyřešit. Mimo toho bude ta fotka samozřejmě trochu jiná (květ bude zachycený stejně, ostatní jinak - prostředí v úrovni roviny zaostření a blízko ní prostě na fotce nebude), ale občas takovéhle postupy používám a s výsledky jsem spokojený. Taky může pomoct ještě to nejprimitivnější, tj. vybrat si směr, ve kterém je nejbližší předmět v pozadí nejdál ...
(jsem si celkem jistý, že tyhle postupy a další znáš, píšu to spíš jako inspiraci, kdyby se s tím někdo další potýkal a chtěl se s tím zkusit porovnat)