Ja pouzivam jako router/file-server/web-server Intel Little Valley a spokojenost. Na tyhle veci je to imho velmi dostacujici (pokud staci jeden PCI slot)
Ja pouzivam jako router/file-server/web-server Intel Little Valley a spokojenost. Na tyhle veci je to imho velmi dostacujici (pokud staci jeden PCI slot)
Little Valley a Falls som zavrhol kvoli slabsiemu vykonu oproti tomu Sempronu(ktory zrejme podtaktujem), len dvom SATA portom kvoli pripadnemu dalsiemu rozsirovaniu a preto lebo nema moznost zapojit disky do raidu.
Drupal freelancer
a ses si jistej, ze vetsi vykon budes potrebovat?![]()
Este neviem, ale pride mi lepsie mat nejaku tu rezervu. Navyse conovo je tam rozdiel asi 200-300 sk.
Ide mi hlavne o spotrebu, vykon, spolahlivost, cenu.
Ako, rozdiel medzi poskladanim a Little XYZ nie je prakticky ziadny. Doska ktoru som vybral je tiez mATX. Vyhoda je v 4x sata port a podpora raidu.
Nechcel som tu obhajovat zostavu, skorej som cakal nejake navrhy ohladom zmeny komponentov kvoli spolahlivosti, cene, spotrebe, vykonu a podobne.
Drupal freelancer
Little Valley (apod.) jsou Mini ITX, takze jeste mensi a nevim kde sezenes neco co bude mit komplet spotrebu pod 30W (vcetne disku)
http://resources.mini-box.com/online...nsumption.html
Jo a s tim zdrojem co jsi si vybral, tak bude spotreba obrovska... Tipuju, ze ten zdroj bude mit pri takovym malym odberu ucinnost sotva 50%
Nechci vypadat jako nejaky zastance Little Valley, ale 2 SATA porty nestaci? Pokud jde o spotrebu, tak je samozrejmost 1 disk (pokud mozno neco na zpusob WD GP) a nic vic...
Rozmery ma nezaujimaju, nakolko to bude v starej bedni alebo bez bedne. Mini bedna stoji viac ako cely pocitac, takze hovorim, rozmery ma netrapia.
Ohladom spotreby: Ten Sempron ma uvedene 45W, ale ked ho podtaktujem tak myslim ze spotreba pojde rapidne dolu. Doska ma chipset AMD 690V, co je chipset z velkej casti zamerany aj na mobilne zariadenia, teda by mal mat vlemi nizku spotrebu. Preto som volil takuto zostavu.
Co sa tyka zdroju tak to je aj podla mna najväcsia slabina, ale nebudem kupovat zdroj za 2k. Takze uz len samotny zdroj vlastne urcuje, ze je jedo ake komponenty kupim, aj tak bude spotreba kvoli zdroju o dost vyssia.
Kto vie, mozno neskor si tam spravim nejaky herny server a ten vyokon sa mi potom zide.
Inak dva sata porty su naozaj malo. Nevravim ze idem hned kupovat 4 nove disky, ale pri dnesnych cenach je kludne mozne ze buduci rok tam budem chciet dat 4x 1TB disk ale nebude kam.
Naposledy upravil SonnY; 02.09.2008 v 03:54.
Drupal freelancer
690V je vyrabena jeste starym procesem takze bych se pokud jde o spotrebu pokoukl radsi po nove 7xx rade.
ja take neustale po necem podobnem pokukuji ale zatim me spotrebou nic neuspokojilo, ja ale vybiram jen mini-ITX desky a dnes jsem narazil asi na ideal pro me
http://www.jetway.com.tw/jw/ipcboard...5&proname=NC81
ale zatim neni v prodeji aspon teda ne u nas a cena jen jsem videl nastrel na 200eur coz je taky docela ranec, ale te desce tezko neco vytknout
X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
------------------------------------------------------------------------------
IBM T40
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)