Malým dětem a blbcům počítače do rukou nepatří. ®
Dik za tip na DMFF, ale pre mna je to nepouzitelne. Myslim ze najlepsie riesenie prveho problemu je hash vsetkych suborov prvej a druhej zbierky, porovnat ich a na zaklade spolocnych nalezov zmazat subory z druhej zbierky. Zatial sa mi podarilo tieto dva subory vytvorit, ale neviem cim ich mam porovnat a ktory progrma b dokazal potom pracovat s vysledkami.
Drupal freelancer
Ty jednotlivé soubory ve sbírce přece musí mít nějaké identifikátory - buď jsou to názvy souborů (třeba artist - title.mp3), nebo mají tagy. Nemají-li nic z toho a nelze je nijak určit, pak ta sbírka nemá cenu
Takže snad nebude velký problém roztřídit je podle těch identifikátorů.
Pokud jsem pochopil něco špatně, zkus to vysvětlit "polopatičtěji", třeba uveď pár příkladů, určitě se nějaké řešení najde![]()
Taky dám jeden dotaz (priznam se ze jsem po tom jeste moc nepídil) - existuje soft ve kterém mohu upravit/přepsat id3 tagy víc mp3 najednou, nejlíp celé album?
Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW
easytag![]()
iv: davno sa mi stalo, ze som si s programom tag&rename poskodil celu zbierku a to tak, ze vela suborov mi premenoval na -.mp3, alebo azov.mp3(bez prveho az tretieho pismena) a podobne.
Mal som s kamosom rovnaku zbierku ale casom sa mne zbierka rozsirila aj jemu a teda mame nejaky ten spolocny zaklad, ale s vela novymi pesnickami. A ja potrebujem odfiltrovat prave ten zaklad, aby som nemal duplicitne subory.
Zatial sa mi podarilo hranim sa s freecommanderom, pspadom a OO calc vytvorit hashe suborov v jednej aj druhej zbierke. Jeden subor ma 8891 riadkov a druhy 4587. Teraz rozmyslam, ako porovnat tieto subory a hlavne, ako potom pracovat s vysledkami, teda ako zamzat duplicitne subory na zaklade hash zoznamu.
Drupal freelancer
Nevím, jestli mi něco neuniklo, ale já jsem nikde nezmiňoval program tag&rename. Mimochodem, taky jsem s ním udělal špatnou zkušenost.
Ale zpět k tématu: Z toho, co jsem já napsal, jsi ty na nic nereagoval a furt se motáš kolem hashe. Zkusím ti tedy proti tvé vůli napsat, jak bych postupoval já.
Předpokládám, že soubory mají tagy, eventuelně alespoň názvy, ze kterých lze něco vyčíst, např. artist a title. Jako pomocníka bych zvolil Mp3tag, v něm nastavil zobrazení všech sloupců, podle kterých by se daly soubory jakkoliv identifikovat, případně si další vlastní sloupce přidat. Pak nejprve na vzorku třeba stovky souborů svých a stovky souborů z "nové" sbírky hledat a srovnávat, jak jsou otagovány a podle toho zvolit, podle kterých polí by přicházelo v úvahu srovnávání. Posléze podle zjištěných indicií u všech nových souborů doupravovat tagy, čímž vznikne solidní základ na prvotní roztřídění, např. podle interpretů, podle kvality a jánevímcoještě by tam bylo (neposlals žádný vzorek, střílím). To lze udělat přímo z Mp3tagu, nebo se dá využít ten Id3ToFolder, prostě tím rozdělím soubory do adresářů, třeba typu artist/album/, artist/year, genre/year, prostě možností je nepočítaně. Určitě by bylo vhodné to třídit tak, aby to bylo podobné systému, jaký máš ve své aktuální sbírce.
Výšeuvedeným postupem pak relativně snadno vyloučíš adresáře a soubory, které zcela určitě ve své sbírce nemáš, ty už dále nemusíš kontrolovat, zůstanou ty, které mají něco společného. Tu bych zase asi využil Mp3tag, načetl staré i nové soubory a pomocí filtrů zobrazoval co je relevantní a přímo v okně pak seřazením podle vhodného sloupce srovnával, u stejných nebo velmi podobných názvů může být kritériem třeba velikost souboru nebo kvalita (horší okamžitě mazat).
Mimochodem, když přidávám nové soubory do své sbírky a ty nejsou plně otagovány, nenechávám významné tagy prázdné, ale něčím je vyplním, třeby tag year vyplním YYYY, tag track TTTTT, tag comment CCCCCC a podobně, při srovnávání původních a nových souborů třeba v tom Mp3tagu je pak hned na první pohled patrné, co je původní a co nové. Taky tím předejdu tomu, že by se třeba soubory při automatickém přejmenovávání pojmenovaly špatně, třeba jen tečka a přípona, což by se mohlo stát při přejmenovávání podle tagů, které by byly prázdné.
Soubory s nižší kvalitou mažu hned v úvodu, ostatní pak srovnávám podrobněji. Nakonec ty provizorně vyplněné tagy zase odstraním.
Rámcově jsem popsal jak se na to dá jít.
Naposledy upravil iv93611; 02.09.2008 v 21:04.
Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW
samozrejme, ze ano
primo na strankach to taky maji, ale je potreba zarolovat trochu dolu
tady je odkaz na sf, tam to taky je http://sourceforge.net/project/showf...ease_id=506703
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)